Tapaskveld

Tapaskveld

Alle mine beste oppskrifter på vegansk tapas på ett sted.

Herlighet som jeg elsker ferie (eller jobbturer!) i Spania, og å få bruke tid på ekte, autentisk spansk mat. En liten tapasrett servert med vinglasset på bar. En tapasplass der man deler to-tre retter på fortauet. En spansk restaurant et trinn ned fra gatenivå, der ingen snakker engelsk, du viser “vegano” på Google Translate-appen og håper på det beste.

Resultatet er alltid det samme. Ukompliserte retter der råvarene (som gjerne er dyrket et steinkast fra der de serveres) får skinne, og som alltid smaker godt. .

Tilbake i Norge blir tapasen ofte dratt fram i store mengder om gangen, på viktige anledninger på vennekveld, nyttårsfest eller konfirmasjon.

Her har jeg samlet mine beste retter på disse små spanske smaksbombene, og alle skal fungere fint både alene, som en duo eller sammen med en haug andre retter.

1
Fritert aubergine
Herlig tapasrett, som gjerne kan kombineres med andre småretter. Mengdene her er beregnet på nettopp det; så dersom du kun skal servere disse bør du doble mengdene.
Klikk her for oppskrift
2
Småpoteter med urtesaus
Herlig frisk tapasrett, som kan serveres som den er sammen med noe godt å drikke, eller i kombinasjon med andre tapasretter. Går du for det sistnevnte så holder mengdene her fint til 4-6 personer.
Klikk her for oppskrift
3
Empanadas med sopp og spinat
Er det snacks, er det en smårett, er det en hovedrett? Hjemmelaga empanadas er i alle fall skikkelig digg, og de kan fylles med mye forskjellig. Her har jeg gått for en enkel variant med sopp og spinat.
Klikk her for oppskrift
4
Vegansk spansk omelett
Kjempegod tapasrett med poteter, som også kan serveres til frokost. Istedenfor egg bruker vi en røre basert på kikertmel.
Klikk her for oppskrift
5
Patatas bravas med hvitløkssaus
Nydelig spanske tapaspoteter med en godt krydret hvitløkssaus. 
Klikk her for oppskrift
6
Patatas bravas med tomatsaus
Stekte og krydra poteter servert med en knallgod tomatsaus.
Klikk her for oppskrift
7
Hvitløkspinner
Knallgode brødpinner med masse smak av hvitløk.
Klikk her for oppskrift
8
Potetlefse med pepperrotkrem
Nydelig smårett med eple, gulrot, bønnespirer og spinat. 
Klikk her for oppskrift
9
Spanske kikerter
Servér dem som tapas, eller kombiner dem med ris eller potetstappe for å få en skikkelig middagsrett.
Klikk her for oppskrift
10
Marinert aubergine
Nydelig aubergine med chili, olivenolje, hvitløk og friske urter. Perfekt til falafel eller 'meze'. Mengdene her er beregnet som at det er hovedtilbehør. Serverer du det som en av mange småretter, holder det fint til dobbelt antall porsjoner.
Klikk her for oppskrift
11
Potetsalat med pesto og ruccola
Nydelig potetsalat med ovnsbakte poteter og masse friske og gode smaker.
Klikk her for oppskrift
12
Verdens beste focaccia
Nydelig og kjempeenkel eltefri focaccia med timian og soltørka tomater. 
Klikk her for oppskrift
13
vegansk quiche oppskrift vegetarbloggen uten egg
Veganske miniquicher
Helt uten egg!
Klikk her for oppskrift
14
vegansk marinert tapassopp oppskrift vegetarbloggen
Hvitløksmarinert sopp
Lettvint tapasrett med masse umami, der sopp marineres og bakes.
Klikk her for oppskrift
15
Marinerte bønner
Proteinrik, vegansk tapasrett med gode, spanske smaker.
Klikk her for oppskrift

Dipper og sauser

16
Verdens beste aioli
Uten egg – helt vegansk! Trikset for å få den ekstra god å bake hvitløken i ovnen før bruk. Da blir smaken mildere, rundere og bedre, og den myke konsistensen blander seg rett inn i majonesen.
Klikk her for oppskrift
17
Spansk tomatdipp
Supergod og smaksrik vegansk dipp laget av modne tomater og gammelt brød.
Klikk her for oppskrift
18
Tre typer hummus
Herlig vegansk dipp basert på kikerter.
Klikk her for oppskrift
19
Muhammara
Kjempegod paprikadipp med valnøtter fra Midtøsten.
Klikk her for oppskrift

Flere oppskriftsforslag



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *