Alle mine beste oppskrifter på vegansk tapas på ett sted.
Herlighet som jeg elsker ferie (eller jobbturer!) i Spania, og å få bruke tid på ekte, autentisk spansk mat. En liten tapasrett servert med vinglasset på bar. En tapasplass der man deler to-tre retter på fortauet. En spansk restaurant et trinn ned fra gatenivå, der ingen snakker engelsk, du viser “vegano” på Google Translate-appen og håper på det beste.
Resultatet er alltid det samme. Ukompliserte retter der råvarene (som gjerne er dyrket et steinkast fra der de serveres) får skinne, og som alltid smaker godt. .
Tilbake i Norge blir tapasen ofte dratt fram i store mengder om gangen, på viktige anledninger på vennekveld, nyttårsfest eller konfirmasjon.
Her har jeg samlet mine beste retter på disse små spanske smaksbombene, og alle skal fungere fint både alene, som en duo eller sammen med en haug andre retter.
Fritert aubergine
Herlig tapasrett, som gjerne kan kombineres med andre småretter. Mengdene her er beregnet på nettopp det; så dersom du kun skal servere disse bør du doble mengdene.
Klikk her for oppskrift
Småpoteter med urtesaus
Herlig frisk tapasrett, som kan serveres som den er sammen med noe godt å drikke, eller i kombinasjon med andre tapasretter. Går du for det sistnevnte så holder mengdene her fint til 4-6 personer.
Klikk her for oppskrift
Empanadas med sopp og spinat
Er det snacks, er det en smårett, er det en hovedrett? Hjemmelaga empanadas er i alle fall skikkelig digg, og de kan fylles med mye forskjellig. Her har jeg gått for en enkel variant med sopp og spinat.
Klikk her for oppskrift
Vegansk spansk omelett
Kjempegod tapasrett med poteter, som også kan serveres til frokost. Istedenfor egg bruker vi en røre basert på kikertmel.
Klikk her for oppskrift
Patatas bravas med hvitløkssaus
Nydelig spanske tapaspoteter med en godt krydret hvitløkssaus.
Klikk her for oppskrift
Spanske kikerter
Servér dem som tapas, eller kombiner dem med ris eller potetstappe for å få en skikkelig middagsrett.
Klikk her for oppskrift
Marinert aubergine
Nydelig aubergine med chili, olivenolje, hvitløk og friske urter. Perfekt til falafel eller 'meze'. Mengdene her er beregnet som at det er hovedtilbehør. Serverer du det som en av mange småretter, holder det fint til dobbelt antall porsjoner.
Klikk her for oppskrift
Potetsalat med pesto og ruccola
Nydelig potetsalat med ovnsbakte poteter og masse friske og gode smaker.
Klikk her for oppskrift
Verdens beste focaccia
Nydelig og kjempeenkel eltefri focaccia med timian og soltørka tomater.
Klikk her for oppskrift
Dipper og sauser
Verdens beste aioli
Uten egg – helt vegansk! Trikset for å få den ekstra god å bake hvitløken i ovnen før bruk. Da blir smaken mildere, rundere og bedre, og den myke konsistensen blander seg rett inn i majonesen.
Klikk her for oppskrift
Flere oppskriftsforslag
-
Det er den skumle tiden på året igjen. Tiden da oppegående, voksne folk plutselig synes det er helt topp å kaste store mengder mat.
Les mer
-
Masse gode tacovarianter, med alt du kan ønske deg av tilbehør, helt vegansk!
Les mer
-
Sykt billig mat, uten at det går ut over verken smak eller næringsinnhold.
Les mer