Ukemeny på studentbudsjett
Sykt billig mat, uten at det går ut over verken smak eller næringsinnhold.
Denne uken har jeg samlet noen av mine beste billige oppskrifter, til glede for studenter og alle som har lyst å spare litt penger på mat.
Et par av dem er fra boken min Sykt billig, de andre er “vanlige” bloggoppskrifter.
Som dessert anbefaler jeg eplegrøt, som er en helt nydelig dessert du kan få laget superbillig dersom du har tilgang på epletre. Hvis du må kjøpe epler i butikk, er ikke prisen så halvgalen den heller.
Ukens bakst er eltefrie rundstykker, en genial oppskrift som ikke trenger elting av deigen. Spiser du mye brød og rundstykker fra butikk/bakeri, er det mye penger å spare på å begynne å bake selv. Spesielt dersom du har fryser, og har anledning til å lage noen store parti og fryse ned.
Når det kommer til middagsoppskriftene, har jeg en del tips som kan hjelpe deg å spare penger – og de gjelder både for oppskriftene under og for alle andre oppkrifter:
- Hold det ryddig i alle skuffer og skap du har matvarer i. Du har mer enn du tror. God orden fører nesten garantert til at du handler inn mindre mat – og at du kaster mindre mat som er blitt dårlig.
- Planlegg hva du skal spise. Gjerne en uke om gangen.
- Skriv opp ingrediensene du trenger, sjekk de ryddige skuffene og skapene dine, og lag handleliste på resten.
- Prøv å holde deg til en storhandel i uka (eller sjeldnere), slik at du slipper masse småturer i butikken. Ikke gå i butikken sulten, og hold deg til handlelisten.
- Ta godt vare på rester, og bruk dem opp før de blir dårlige. Her er noen av mine beste oppskrifter på restemat.
Lykke til!
Flere oppskriftsforslag
-
Nyttårsmenyen
Enten du er hjemme og passer på dyrene dine eller går for litt mer fest på nyttårsaften; mat må man ha. Her er noen av mine favoritter som du kan sette sammen en to- eller treretters festmiddag med.
-
Juledessertene uten egg og fløte
Riskrem, karamellpudding og et par andre varianter, helt plantebasert.
-
Slik lager du vegansk julesnop
Her får du mine beste tips til å bytte ut ingredienser i oppskrifter for å gjøre resultatet vegansk, og noen smaksrike oppskrifter på snop uten egg, melk og gelatin.