Gresskarsuppe med ingefær
Nydelig suppe med gresskar, ingefær, løk, hvitløk og chili.
Nok en billig middag – og her snakker vi virkelig mye smak for pengene! Vil du ha litt ekstra protein i suppen, kan du ha i 50 g tørka røde linser i kokevannet, så ordner det seg helt fint.
Gresskarsuppe med ingefær
Nydelig suppe med gresskar, ingefær, løk, hvitløk og chili.
Ingredients
- 800 g gresskar
- 1 liten løk
- 2 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- 1 ss olje til steking
- 0,5 ts chilipulver
- 5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
- 1 dl kokosmelk
- salt
- pepper
- eventuelt koriander og chiliflak til servering
Instructions
- Skrell gresskar og skjær det i terninger. Finhakk løk, hvitløk og ingefær.
- Varm opp oljen til medium til høy temperatur i en gryte og ha i løk, hvitløk, ingefær og chilipulver. Stek det i noen minutter, ha deretter i gresskar og hell på vann med buljongpulver og kokosmelk.
- La suppen koke til gresskarbitene er møre, kjør den deretter jevn i en foodprocessor eller blender (pass på så du ikke brenner deg). Smak til med salt og pepper og servér suppen med en gang. På bildene har jeg toppet den mer koriander og chiliflak. Rista gresskarkjerner er også godt på toppen.
Flere oppskrifter
-
Ukemeny med masse gresskar
Det er den skumle tiden på året igjen. Tiden da oppegående, voksne folk plutselig synes det er helt topp å kaste store mengder mat.
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
-
Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.