Grønnkålpasta fra Sykt billig

Grønnkålpasta fra Sykt billig

Dette er en lettvint og billig middag med råvarer jeg ofte har hjemme.

Oppskriften er fra boken min Sykt billig. Da vi laget boken, regnet vi ut kostnaden av alle råvarene som ble brukt, og la dem sammen for de ulike oppskriftene.

Denne retten kom på 22 kroner per porsjon, som jammen ikke er verst! Boken er fra 2021, så prisene har jo økt litt siden den tid, men sammenlignet med andre middagsretter er denne fortsatt i lavprissegmentet.

Lav på pris, ja, men den leverer skikkelig godt på smak.

Vegansk pasta i tomatsaus med sprøstekt grønnkål

Lettvint og billig middag med råvarer en ofte har hjemme.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 100 g grønnkål
  • 2 ss kaldpresset raps- eller olivenolje + ekstra til steking
  • salt
  • 1 liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 2 stilker rosmarin
  • 2 ss pinjekjerner
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 boks/kartong)
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss eplesidereddik eller annen lys eddik

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 °C, og dekk et stekebrett med bakepapir.
  • Kok spagettien etter anvisningen på pakken. Sil av vannet.
  • Dra bladene av grønnkålstilkene, og prøv å få med så lite av de trevlete stilkene som mulig.
  • Fordel halvparten av grønnkålbladene på stekebrettet. Drypp over oljen, og dryss over litt salt.
  • Stek grønnkålen i 8–10 minutter, til den begynner å bli mørkere. Pass på så den ikke blir brent.
  • Skrell løken og hvitløken. Finhakk chilien, hvitløken, løken og rosmarinen.
  • Sett en stekepanne på høy varme, og ha i pinjekjernene. Rist dem raskt, og pass på så de ikke brenner seg. Legg dem til side, demp varmen et par hakk og ha litt olje i panna. Ha i chilien, hvitløken og løken, og la det surre i noen minutter. Tilsett rosmarinen, og la det surre i noen minutter til.
  • Tilsett tomatene, og la det koke opp. Ha i sukkeret og eddiken, demp varmen og la det småkoke i 5 minutter. Hakk resten av grønnkålen, og ha den i panna. La det hele surre i noen minutter til. Ha spagettien i sausen, og vend sammen.
  • Server pastaretten i dype tallerkener. Topp med ovnsstekt grønnkål og rista pinjekjerner.
Keyword pasta, sykt billig

Flere oppskrifter

  • Pastasalat med urtesaus

    Pastasalat med urtesaus

    Denne sommerlige pastasalaten er full av smak, enkel å lage – og perfekt å ta med på piknik! Søte ovnsbakte tomater, frisk grønnkål og en aromatisk urtesaus med basilikum, persille og mynte gjør retten både fargerik og smaksrik. Topp det hele med rista pinjekjerner for…

  • Grønnkålboller med peanøttsaus

    Grønnkålboller med peanøttsaus

    I alle bokprosjekter, eller, i alle prosjekter der jeg lager mat i flere dager til ende. I alle de prosjektene finnes det en rett jeg går og småspiser på lenge etter bildene er tatt og kålen er blitt kaldt. I Hele Stavanger leser, dyrker og…

  • Pasta med palmekål og småtomater

    Pasta med palmekål og småtomater

    Lettvint vegansk middag med kun syv ingredienser. Her trenger du fem minutter på forberedelser, ellers gjør stekeovnen hele jobben for deg.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating