Ukemeny: uke 20, 2024

Ukemeny: uke 20, 2024

Første ukemeny på den nye bloggen!

En (av mange) grunner til at jeg roet ned, og etter hvert sluttet med, å legge ut ukemenyer på Vegetarbloggen (den gamle bloggen min), var at det ble vanskeligere og vanskeligere teknisk.

Bloggen lå rett og slett utenfor min kontroll, på en plattform uten særlig teknisk support og uten videreutvikling. Når ting sluttet å virke, så begynte det aldri å virke igjen. Jeg var lei av hvordan bloggen så ut og var satt opp, men hadde ikke store muligheter til å få det forbedret.

Da forsvant hele gleden av å legge ut oppskrifter og også ukemenyer.

Men nå – ny nettside og definitivt nye muligheter! Så mange muligheter at det er godt mulig jeg kommer til å løse ukemenyene på andre måter fremover. Men dette er en start. En ny start.

Oppskrifter

I denne ukemenyen finner du middagsforslag til hver dag, samt litt ekstra godt å bake til nasjonaldagen. Håper du finner noe som frister!

1
Mandag: tomatsuppe med røde linser
Lettvint og proteinrik tomatsuppe, som du lager på godt under halvtimen.
Klikk her for oppskrift
2
Tirsdag: toskansk gnocchi
I tilfelle det blir diskusjon rundt middagsbordet: det uttales sånn ca. "njåkki". Dette er en herlig variant med sopp, spinat og soltørka tomat i en kremet saus. Njåkkien finner du i pastaseksjonen i godt assorterte dagligvarebutikker.
Klikk her for oppskrift
3
bowl med fritert østerssopp
Onsdag: bowl med fritert østerssopp
Nydelig middag med tempurafritert østerssopp, ris, avokado, mango og srirachamajo.
Klikk her for oppskrift
4
Torsdag: indisk linsegryte med søtpotet
En nydelig kremet daal med søtpotet og tomater, servert med koriander, nøtter og ris.
Klikk her for oppskrift
5
veganske tostadas oppskrift
Fredag: tostadas med spicy kikertfyll
Ja, ja, ja – jeg vet det er 17. mai på fredag! Men når du har vondt i føttene etter å ha gått med bunadssko en hel dag, og i alle fall ikke har lyst på kake på noen uker i alle fall, da er det sykt digg å lene seg tilbake på sofaen og spise tostadas. Jeg lover. (P.S. fyllet funker i taco også, om det frister mer).
Klikk her for oppskrift
6
Lørdag: lasagne
Dette er en oppskrift som har vært med meg helt fra 2012, men som jeg fortsatt lager jevnlig. I 2012 var det ikke så mye vegansk "kjøtt"farse å oppdrive i matbutikkene, så du kan spare en del tid i oppskriften med å bruke det.
Klikk her for oppskrift
7
Søndag: falafel
Dette er også en oppskrift som har vært med meg helt fra 2012, men den er like god den dag i dag. Husk å legge kikertene i bløt kvelden før.
Klikk her for oppskrift
8
Pavlova fra Sykt godt
Nesten obligatorisk til 17. mai. Nesten.
Klikk her for oppskrift
9
Vegansk bløtkake til 17. mai
En skikkelig saftig og smakfull bløtkake, stappfull av syltetøy og pisket krem, og toppet med bær, nøtter og sjokolade. Og det beste av alt? Kaken er helt vegansk.
Klikk her for oppskrift

Flere kakeoppskrifter

  • Ostekakebrownies

    Ostekakebrownies

    Altsåååå ostekakebrownies! Disse laget jeg første gang til en feiring på jobb. Litt i full fart uten oppskrift. La ut en liten story på Instagram på dem, og vips, 100+ meldinger av folk som trengte oppskrift. Gøy når det jeg gjør er populært, men litt…

  • Fudgekake

    Fudgekake

    Hva lager du som bursdagskake til en som elsker sjokolade, elsker fudge og elsker kaker? Okei, det var ikke et vanskelig spørsmål.

  • Peanøttkake

    Peanøttkake

    Tenk brownies, bare med peanøttsmak istedenfor kakao. Seige og gode inni, relativt faste utpå. Litt hakket sjokolade gjør forvirringen sammenligningen komplett.



2 thoughts on “Ukemeny: uke 20, 2024”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *