Iskaffe

Iskaffe

I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette her, for samme hvem jeg snakket med spurte om jeg ville ha en kopp kaffe.

Tidligere brygget jeg fort en liter, drakk et par kopper, orket ikke drikke mer, lot resten bli kaldt, og endte opp med å helle det ut i vasken. Helt krise. 

Nå har jeg halvert standardstørrelsen til en halv liter, og rett etter brygging heller jeg den over på en termos. Dersom den likevel ikke blir drukket opp, heller jeg den videre over i et isterningsbrett, og fryser den ned. 

Og frosne kaffeisbiter? 

De har potensial. 

Sammen med kaffemelk (jeg pleier bruke baristamelk av havre) blir de til nydelig iskaffe. Ha dem i et glass og hell melken over, eller kjør alt sammen i en blender som jeg har gjort her. 

Iskaffe

Supernydelig i varmen, laget av kaffeisbiter (verdens beste måte å bruke opp kaffen som ikke drikkes på).
Cook Time 5 minutes
Course drikke
Servings 2 glass

Ingredients
  

 • 12-14-16 kaffeisbiter
 • 2 dl plantemelk som er godt til kaffe
 • 1 ts sirup kan sløyfes

Instructions
 

 • Ha alt i en blender og kjør til all isen er knust. Hell over i glass og nyt med en gang!

Notes

Vil du ta det et skritt lenger og lage kaffemilkshake, har du en frossen banan (eller kule is) oppi blenderen med resten. Nooom!
Keyword iskaffe

Flere oppskrifter

 • Rabarbrasmuldrepai

  Rabarbrasmuldrepai

  Nydelig smuldrepai med rabarbra, nøtter og havregryn.

 • Taco på grillen

  Taco på grillen

  Jeg elsker å grille, jeg elsker frukt og grønt, og jeg elsker taco. Da var det jammen meg på høy tid å kombinere de tre kjærlighetene!

 • Iskaffe

  Iskaffe

  I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating