Kaffeisbiter

Kaffeisbiter

Kjempelure for å redusere matsvinn, og for å ha iskaffen lett tilgjengelig.

Gleden av kaffeisbiter: kapittel 1

Kaffeisbiter er kanskje det lureste restemattipset jeg noensinne har tatt i bruk. Vi er alle blitt flinkere og flinkere til å spise opp maten vår, og bruke rester kreativ. Men, når det kommer til drikke har det i alle fall for meg vært enkelt å bare helle den ut i vasken. Og kaffe? Det lager jeg flere ganger til dagen – og det er ofte mer igjen i kannen når jeg er fornøyd. Denne kaffen har havnet i vasken siden jeg begynte å drikke kaffe som tenåring. Helt krise.

Det høres så banalt ut med kafferester liksom, men kaffe er faktisk en vare med stort klimaavtrykk, og selv om jeg vurderer den som omtrent livssviktig for meg selv, så trenger jeg ikke sløse. Derfor har jeg startet å helle kafferester i isterningsbrett, og fryse dem. Det tar ca. ett minutt (avhengig av om jeg må rydde plass i fryseren), og er virkelig verdens beste restemattriks.

kaffeisbiter
Kaffeisbiter klare til bruk.

Fordi. Kaffeisbiter + havremelk blir iskaffe. Kaffeisbiter + soyasjokolademelk blir ismocca. Kaffeisbiter + sirup og soyafløte blir frappe. Kaffisbiter + proteinbar + havremelk blir protein-coffeeshake. Og utenom sistnevnte har du en superdigg iskaffe klar på et par minutter! Tenk det!

Lager du iskaffe med kaffeisbiter slipper du å ha varm kaffe i glasset med isbiter, slik at de smelter og du får vannsmak. Og når kaffeisbitene smelter mer og mer ettersom du drikker av glasset? Da sitter du igjen med enda mer kaffesmak i slutten, istedenfor en søt suppe som ofte gjemmer seg nederst i iskaffe.

Variasjonsmuligheter med kaffeisbiter

 • Du kan fryse ned både sterk espresso, relativt svak traktekaffe, og alt i mellom – men lager du mye er det greit å notere seg hva som er hva. Og for all del: bruk det du liker best!
 • Jeg foretrekker jo plantemelk, og favorittene mine er “vanlig” melk av havre (den som er tilpasset kaffe), og soyasjokolademelk.
 • Klar til å “mix it up”? Hva med å finne fram blenderen, en stor kartong med vaniljeis, og se hva du finner på?
kaffeisbiter

Kaffeisbiter

Kanskje verdens enkleste oppskrift.
Prep Time 1 minute
Frysing 1 hour
Course drikke
Servings 1 isbitbrett

Ingredients
  

 • kaffe

Instructions
 

 • Hell avkjølet kaffe i isterningsbrett. Sett i fryseren. Etter ca. en time er isbitene ferdige.
Keyword iskaffe
iskaffe laget med kaffeisbiter

Iskaffe med kaffeisbiter

Nydelig iskaffe som du lager på 1-2-3! Jeg foretrekker å bruke havremelk som er tilpasset bruk i kaffe, men du kan fint bruke din egen favorittplantemelk. Jeg har også i litt søtning i form av sirup – sukker passer ikke så godt her siden det løses best opp i varm drikke. Dette kan du droppe om du ikke foretrekker iskaffen søt.
Prep Time 5 minutes
Total Time 5 minutes
Course drikke
Servings 1 porsjon

Ingredients
  

 • 6 kaffeisbiter
 • ca. 2 dl havremelk til kaffe eller annen plantemelk
 • 1 ts sirup kan sløyfes, og/eller erstattes med annen søtning

Instructions
 

 • Ha isbitene i et glass.
 • Hell på melk og sirup.
 • Rør rundt.
 • Ferdig!
Keyword iskaffe
vegansk ismocca med kaffeisbiter

Ismocca med kaffeisbiter

Mmm.
Prep Time 3 minutes
Total Time 3 minutes
Course drikke
Servings 1 porsjon

Ingredients
  

 • 6 kaffeisbiter
 • ca. 2 dl soyamelk med sjokoladesmak  eller annen sjokolademelk

Instructions
 

 • Ha kaffeisbitene i et glass.
 • Hell på sjokolademelk.
 • Nyt!
Keyword iskaffe

Andre oppskrifter

 • Iskaffe

  Iskaffe

  I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette…

  Les mer

 • Kaffeisbiter

  Kaffeisbiter

  Kjempelure for å redusere matsvinn, og for å ha iskaffen lett tilgjengelig. Gleden av kaffeisbiter: kapittel 1 Kaffeisbiter er kanskje det lureste restemattipset jeg noensinne har tatt i bruk. Vi er alle blitt flinkere og flinkere til å spise opp maten vår, og bruke rester…

  Les mer

 • Vegansk pumpkin spice latte

  Vegansk pumpkin spice latte

  Høstfavoritt med smak av gresskar, kanel, allehånde, muskat og ingefær. 

  Les merLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating