Peanøttkake

Tenk brownies, bare med peanøttsmak istedenfor kakao. Seige og gode inni, relativt faste utpå. Litt hakket sjokolade gjør forvirringen sammenligningen komplett.
Server dem som de er, gjerne med karamellsaus, eventuelt med litt pisket krem eller vaniljeis. Spis dem hjemme, eller pakk dem med i matboksen. De smaker like godt på jobb som med termos på en fjelltopp (okei kanskje best på fjellet da).
Pakker du dem inn, holder de seg fint flere dager i romtemperatur. Anbefaler kakeboks, men folie funker også.
Oppskriften er enkelt. Litt smelting, litt hakking, deretter blandes alt sammen, trykkes ut i en form, og så er det bare steking som gjenstår. 10-15 minutter skal holde til forberedelsene.

Peanøttkake
Ingredients
- 100 g vegansk margarin
- 250 g peanøttsmør
- 200 g melkefri sjokolade
- 200 g brunt sukker
- 50 g hvitt sukker
- 1,5 dl vegansk yoghurt naturell eller med vaniljesmak
- 1 ts ren vanilje/vaniljepulver
- 1 ts maisstivelse
- 1 ts bakepulver
- 250 g hvetemel
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle en form på ca. 20*20 cm med bakepapir.
- Smelt margarin og peanøttsmør i en liten gryte. Grovhakk sjokoladen.
- Ha margarin og peanøttsmør over i en bolle. Rør inn brunt og hvitt sukker, yoghurt, vanilje, maisstivelse og bakepulver. Jobb det godt sammen til en helt jevn røre.
- Ha i hvetemel, og rør det raskt inn. Det er viktig å ikke blande for mye akkurat her. Vend deretter inn den hakka sjokoladen.
- Ha deigen over i formen, og press den ut slik at den får en jevn overflate. Sett i ovnen og stek i 25-30 minutter.
- Avkjøl litt før du skjærer opp i serveringsstykker (disse er gode både lune og kalde).
Flere oppskrifter
-
Scones med nøtter, tranebær og appelsin
Dette er en «veganisert» variant av denne oppskriften fra Lise Finckenhagen på godt.no. Eneste endringene er at den er med plantebaserte alternativer til meieriprodukter + tranebær istedenfor rosiner (og litt mindre mengde) + appelsinskall istedenfor 50/50 appelsin og sitron. Marginalt, altså.
-
Banansplittboller
Se for deg dette: nybakte boller fylt med varmt sjokoladefyll og varm banan, serverte med pisket krem og friske bær…
-
Knekkebrød med valnøtter
Hjemmelagde knekkebrød er knallgode, og i tillegg er det å bake dem en utmerket mulighet til å kvitte seg med innholdet i åpna pakker med nøtter, kjerner og frø. Jeg følger sjelden en oppskrift til punkt og prikke – det viktigste her er å bevare…