Peanøttkake

Peanøttkake

Tenk brownies, bare med peanøttsmak istedenfor kakao. Seige og gode inni, relativt faste utpå. Litt hakket sjokolade gjør forvirringen sammenligningen komplett.

Server dem som de er, gjerne med karamellsaus, eventuelt med litt pisket krem eller vaniljeis. Spis dem hjemme, eller pakk dem med i matboksen. De smaker like godt på jobb som med termos på en fjelltopp (okei kanskje best på fjellet da).

Pakker du dem inn, holder de seg fint flere dager i romtemperatur. Anbefaler kakeboks, men folie funker også.

Oppskriften er enkelt. Litt smelting, litt hakking, deretter blandes alt sammen, trykkes ut i en form, og så er det bare steking som gjenstår. 10-15 minutter skal holde til forberedelsene.

Peanøttkake

Tenk brownies, bare med peanøttsmak istedenfor kakao. Seige og gode inni, relativt faste utpå.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course bakst
Cuisine amerikansk
Servings 16 stk.

Ingredients
  

  • 100 g vegansk margarin
  • 250 g peanøttsmør
  • 200 g melkefri sjokolade
  • 200 g brunt sukker
  • 50 g hvitt sukker
  • 1,5 dl vegansk yoghurt naturell eller med vaniljesmak
  • 1 ts ren vanilje/vaniljepulver
  • 1 ts maisstivelse
  • 1 ts bakepulver
  • 250 g hvetemel

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle en form på ca. 20*20 cm med bakepapir.
  • Smelt margarin og peanøttsmør i en liten gryte. Grovhakk sjokoladen.
  • Ha margarin og peanøttsmør over i en bolle. Rør inn brunt og hvitt sukker, yoghurt, vanilje, maisstivelse og bakepulver. Jobb det godt sammen til en helt jevn røre.
  • Ha i hvetemel, og rør det raskt inn. Det er viktig å ikke blande for mye akkurat her. Vend deretter inn den hakka sjokoladen.
  • Ha deigen over i formen, og press den ut slik at den får en jevn overflate. Sett i ovnen og stek i 25-30 minutter.
  • Avkjøl litt før du skjærer opp i serveringsstykker (disse er gode både lune og kalde).
Keyword peanøttkake

Flere oppskrifter

  • Peanøttkake

    Peanøttkake

    Tenk brownies, bare med peanøttsmak istedenfor kakao. Seige og gode inni, relativt faste utpå. Litt hakket sjokolade gjør forvirringen sammenligningen komplett. Server dem som de er, gjerne med karamellsaus, eventuelt med litt pisket krem eller vaniljeis. Spis dem hjemme, eller pakk dem med i matboksen.…

  • Superenkle, eltefrie rundstykker

    Superenkle, eltefrie rundstykker

    Nydelige frokostrundstykker på dager du har litt bedre tid – og som tilbehør til blant annet suppe, salat og quiche. 

  • Sjokoladekake uten steking

    Sjokoladekake uten steking

    Luftig og skikkelig smaksrik kake som ikke trenger stekeovn. Bruker du glutenfritt havremel blir kaken glutenfri. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating