Peanøttkake
Tenk brownies, bare med peanøttsmak istedenfor kakao. Seige og gode inni, relativt faste utpå.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 45 minutes mins
Course bakst
Cuisine amerikansk
- 100 g vegansk margarin
- 250 g peanøttsmør
- 200 g melkefri sjokolade
- 200 g brunt sukker
- 50 g hvitt sukker
- 1,5 dl vegansk yoghurt naturell eller med vaniljesmak
- 1 ts ren vanilje/vaniljepulver
- 1 ts maisstivelse
- 1 ts bakepulver
- 250 g hvetemel
Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle en form på ca. 20*20 cm med bakepapir.
Smelt margarin og peanøttsmør i en liten gryte. Grovhakk sjokoladen.
Ha margarin og peanøttsmør over i en bolle. Rør inn brunt og hvitt sukker, yoghurt, vanilje, maisstivelse og bakepulver. Jobb det godt sammen til en helt jevn røre.
Ha i hvetemel, og rør det raskt inn. Det er viktig å ikke blande for mye akkurat her. Vend deretter inn den hakka sjokoladen.
Ha deigen over i formen, og press den ut slik at den får en jevn overflate. Sett i ovnen og stek i 25-30 minutter.
Avkjøl litt før du skjærer opp i serveringsstykker (disse er gode både lune og kalde).