Bakte plommer
Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis.
Plommer, altså. Så godt! Her er en variant som minner litt om syltetøy, men siden vi ovnsbaker plommene holder de fasongen mye bedre enn ved koking. Sammen med smak av brunt sukker og kanel, blir disse helt topp både til kakepynt og til dessert.
Du kan oppbevare plommene ganske lenge i sterilt glass i kjøleskapet, og ta dem frem når du trenger dem. I denne oppskriften bruker jeg 12 plommer, som holder som topping på én kake – eller til to (rause) porsjoner dessert.
Vil du lage hele retten som er avbildet? Dette er med:
- 1 pavlova-bunn (uten toppingen)
- 3 dl lemon curd som vendes inn i vispet krem
- 1 porsjon bakte plommer (oppskrift under)
Bakte plommer med kanel
Ingredients
- 12 plommer
- 2 ss brunt sukker
- 1 ts kanel
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.
- Del plommene i to, fjern steinene.
- Ha plommer utover i formen, dryss på brunt sukker og kanel, og vend godt sammen.
- Stek i 25-30 minutter, til plommene har begynt å gi fra seg væske.
- Avkjøl plommene før bruk. I sterilt glass tåler de å stå ganske lenge i kjøleskapet.
Flere oppskrifter
-
Bakte plommer
Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis. Plommer, altså. Så godt! Her er en variant som minner litt om syltetøy, men siden vi ovnsbaker plommene holder de fasongen mye bedre enn ved koking. Sammen med smak av brunt sukker…
-
Plommekake med kanel og mandler
Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Plommegrøt
Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.