Bakt bete på bygg fra Sykt billig

Bakt bete på bygg fra Sykt billig

Det er mange gode grunner til å spise mat fra Norge. For det første er det forbundet med lavere klimagassutslipp, for det andre støtter vi norske bønder og gjør en innsats for å få opp selvforsyningsgraden vår, og for det tredje… Dette er kanskje bare meg og finnes ikke vitenskapelig bevist, men jeg synes at det smaker bedre. 

Her kombinerer jeg to skikkelige bautaer: byggryn og rødbeter. Bygg er faktisk den kornsorten vi bruker mest av her til lands, men til tross for utmerket næringsinnhold brukes den ikke så mye til menneskemat. Rødbeten er også sunn og god. Den har over tusen års historie som kulturplante i Europa, og du får faktisk kjøpt norske rødbeter i butikken hele året. Det er med andre ord gode grunner til å spise mer av disse to. Knallflaks at de deler hovedrollen i denne oppskriften da!

Bakt bete med bygg

Mettende bygg, supergod rødbete, og en herlig, frisk pesto på toppen.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk, norsk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 store rødbeter
  • 2 ss olje til steking
  • salt
  • pepper
  • 4 dl perlebygg eller vanlige byggryn*

Pesto

  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 sitron
  • 1 liten bunt basilikum
  • 3 ss pinjekjerner
  • 0,5 dl kaldpresset raps- eller olivenolje

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 °C, og dekk et stekebrett med bakepapir. Skrell rødbetene, skjær dem i båter og fordel dem på stekebrettet. Drypp over oljen, og dryss over litt salt og pepper. Bak rødbetene i 20 minutter.
  • Tilbered byggen etter anvisningen på pakken.
  • Anrett den nykokte byggen på tallerkener, og topp med pestoen (se oppskriften under) og rødbetebåtene.

Pesto

  • Skrell hvitløken, og ha den i en foodprosessor. Press i sitronsaften, og tilsett resten av ingrediensene. Kjør til en ganske jevn pesto. Smak eventuelt til med litt salt.

Notes

* Vanlige gryn må bløtlegges i minst 8 timer før bruk.

Flere oppskrifter

  • Gresskartaco

    Gresskartaco

    Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.

  • Bakt bete på bygg fra Sykt billig

    Bakt bete på bygg fra Sykt billig

    Det er mange gode grunner til å spise mat fra Norge. For det første er det forbundet med lavere klimagassutslipp, for det andre støtter vi norske bønder og gjør en innsats for å få opp selvforsyningsgraden vår, og for det tredje… Dette er kanskje bare…

  • Blomkåltaco med tahinisaus

    Blomkåltaco med tahinisaus

    Jeg er knallglad i blomkål, spesielt dersom den blir ovnsbakt! Den funker med så utrolig mange smaker, for eksempel de samme en typisk vil bruke i taco. Her deler jeg blomkålen i buketter, krydrer dem med nettopp “tacokrydder”, baker i ovnen, og bruker dem nesten…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating