Hvitløkspinner

Hvitløkspinner

Disse er enormt gode som tilbehør til pasta, suppe eller salat, eller servert som en tapasrett (gjerne med hvitløksdipp til).

Oppskriften kom fra en dag da jeg hadde litt brøddeig til overs. Preppingen tok ca. 10 minutter, men pinnene trenger også litt tid til å heve og å steke. Teknikken er litt av den samme som til kanelknuter, bare at vi dropper selve knyttingen

Du kan lage dem med vanlig brøddeig, eller eltefri brøddeig. Det går også an å bruke en ferdigkjøpt pizzadeig, om du ikke har så god tid (eller hater kjevling).

Hvitløkspinner

Knallgode brødpinner med masse smak av hvitløk.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Heving (minst) 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 5 minutes
Course tilbehør
Cuisine spansk
Servings 12 stk.

Ingredients
  

  • 2 dl vann
  • 1 ts tørrgjær (mindre om du går for eltefri deig)
  • 0,5 ts salt
  • 250 g hvetemel
  • 4 ss vegansk margarin
  • 1 hvitløksfedd
  • 4 stilker bladpersille
  • olje til pensling

Instructions
 

For eltefri deig

  • Bland sammen vann, 1/4 ts gjær, salt og mel. Dekk til og hev over natten.

For vanlig deig

  • Varm opp vannet til ca. 37 grader. Ha det i en bolle og tilsett 1 ts gjær. La det stå litt, slik at du ser at gjæren reagerer i vannet. Rør deretter inn salt og mel, og elt det sammen til en smidig deig. Dekk til og la deigen heve i ca. en time.

Montering:

  • Ha margarin, hvitløk og persille i en foodprocessor eller blender, og kjør til det er jevnt. Smak ev. til med litt salt. Dette steget kan du også kjøre for hånd, ved å finhakk hvitløk og persille, og blande alt sammen i en liten skål.
  • Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Strø litt mel utover kjøkkenbenken og ta deigen ut av bollen. Kjevle deigen til et rektangel, cirka 15*30 centimeter.
  • Smør på hvitløkssmøret.
  • Brett den ene delen inn mot midten. Brett den andre delen over slik at de dekker hverandre.
  • Skjær deigen i skiver på tvers. Strekk skivene litt. Hold fast den ene enden av en skive og rull den andre enden slik at deigen tvinner seg. Gjenta med all deigen.
  • Fordel pinnene ut over stekebrettet. La dem etterheve på et lunt sted i en halvtime.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Pensle pinnene med olje, og stek dem i ca. 15 minutter.
  • Hvitløkspinnene er gode varme, lune eller kalde (min favoritt er rett fra ovnen).
Keyword hvitløk, hvitløksbrød, tapas

Flere oppskrifter

  • Småpoteter med urtesaus

    Småpoteter med urtesaus

    Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,

    Les mer

  • Patatas bravas

    Patatas bravas

    Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!

    Les mer

  • Fritert aubergine

    Fritert aubergine

    Dette er en tradisjonell, lettvint tapasrett med få ingredienser, som gir deg skikkelig mye smak for innsatsen. Faktisk var jeg ganske skeptisk da jeg satt i gang selv, men heldigvis var det ingenting å være redd for. Disse er sprø, saftige og smaksrike, og passer…

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating