Spanske kikerter
Jeg er muligens litt over gjennomsnittlig interessert i spansk mat. Kan dere forstå det? Hvitløk, røkt paprika, hvitløk, persille, røkt paprika, olivenolje, masse grønnsaker, frisk frukt og enkle oppskrifter som drar det beste ut av råvarene.
Her er noen nydelige kikerter, stekt med masse som smaker godt. Rett og slett.
Spanske kikerter
Servér dem som tapas, eller kombiner dem med ris eller potetstappe for å få en skikkelig middagsrett.
Ingredients
- 3 bokser/kartonger á 4 dl kikerter eventuelt 6 dl tørka kikerter som du bløtlegger og koker selv
- 3 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 3 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 bunt bladpersille
- 3 ss olivenolje
- 3 ts røkt paprikapulver
- 2 dl tomatpuré
- 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 boks)
- salt
- pepper
Instructions
- Sil laken av kikertene og skyll dem i godt med kaldt vann. Finhakk hvitløk og sjalottløk. Grovhakk persille.
- Ha en stor stekepanne på medium varme. Ha i olivenolje, hvitløk og sjalottløk og la det surre i et par minutter.
- Tilsett deretter røkt paprikapulver, og bland det hele godt sammen. Ha i halvparten av persillen, tomatpuré, tomater, salt og pepper, og la det hele surre i et par minutter. Rør deretter inn kikertene, og la det hele stå og surre til kikertene er gjennomvarme.
- Dryss over resten av persillen og servér retten rykende varm. Anbefalt tilbehør: Kokt ris eller potetstappe.
Flere oppskrifter
-
Tomatdipp til tapas
Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!
-
Småpoteter med urtesaus
Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,
-
Patatas bravas
Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!