Spanske kikerter
Servér dem som tapas, eller kombiner dem med ris eller potetstappe for å få en skikkelig middagsrett.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine spansk
- 3 bokser/kartonger á 4 dl kikerter eventuelt 6 dl tørka kikerter som du bløtlegger og koker selv
- 3 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 3 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 bunt bladpersille
- 3 ss olivenolje
- 3 ts røkt paprikapulver
- 2 dl tomatpuré
- 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 boks)
- salt
- pepper
Sil laken av kikertene og skyll dem i godt med kaldt vann. Finhakk hvitløk og sjalottløk. Grovhakk persille.
Ha en stor stekepanne på medium varme. Ha i olivenolje, hvitløk og sjalottløk og la det surre i et par minutter.
Tilsett deretter røkt paprikapulver, og bland det hele godt sammen. Ha i halvparten av persillen, tomatpuré, tomater, salt og pepper, og la det hele surre i et par minutter. Rør deretter inn kikertene, og la det hele stå og surre til kikertene er gjennomvarme.
Dryss over resten av persillen og servér retten rykende varm. Anbefalt tilbehør: Kokt ris eller potetstappe.