Go Back

Spanske kikerter

Servér dem som tapas, eller kombiner dem med ris eller potetstappe for å få en skikkelig middagsrett.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine spansk
Servings 6 porsjoner

Ingredients
  

  • 3 bokser/kartonger á 4 dl kikerter eventuelt 6 dl tørka kikerter som du bløtlegger og koker selv
  • 3 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 3 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 bunt bladpersille
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ts røkt paprikapulver
  • 2 dl tomatpuré
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 boks)
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Sil laken av kikertene og skyll dem i godt med kaldt vann. Finhakk hvitløk og sjalottløk. Grovhakk persille.
  • Ha en stor stekepanne på medium varme. Ha i olivenolje, hvitløk og sjalottløk og la det surre i et par minutter.
  • Tilsett deretter røkt paprikapulver, og bland det hele godt sammen. Ha i halvparten av persillen, tomatpuré, tomater, salt og pepper, og la det hele surre i et par minutter. Rør deretter inn kikertene, og la det hele stå og surre til kikertene er gjennomvarme.
  • Dryss over resten av persillen og servér retten rykende varm. Anbefalt tilbehør: Kokt ris eller potetstappe.
Keyword kikerter