Tomatdipp til tapas
Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!
Når jeg lager flere tapasretter til samme selskap, pleier jeg alltid ta med en dipp eller tre eller fire. Alltid en eller annen slags aioli, svært gjerne en hummus-variant, ofte en chili- eller paprikadipp, og alltid noe nytt.
Denne dippen er i siste kategorien; rett og slett et nytt bekjentskap (for min del), som jeg garantert kommer til å invitere tilbake til bordet.
Server den for eksempel med poteter, spansk omelett, hvitløkspinner eller en god focaccia.
Spansk tomatdipp
Ingredients
- 2 brødskiver gjerne et par dager gamle
- 400 g modne tomater
- 1 hvitløksfedd
- 1 ss hvitvinseddik
- 0,5 dl kaldpresset raps- eller olivenolje
- 1 klype røkt paprikapulver
- 0,5 ts salt
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Gni inn en ildfast form med litt olje.
- Skjær tomatene i skiver. Ha dem i den ildfaste formen, bak i ovnen i ca. 15 minutter.
- Rist brødskivene. Riv dem fra hverandre og ha i en foodprocessor eller blender.
- Ha i tomatskivene og resten av ingrediensene, og kjør til en jevn saus.
Flere oppskrifter
-
Tomatdipp til tapas
Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match! Når jeg lager flere tapasretter til samme selskap, pleier jeg alltid ta med en dipp eller tre eller fire. Alltid en eller annen slags aioli, svært gjerne en hummus-variant, ofte en chili- eller paprikadipp, og…
-
Småpoteter med urtesaus
Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,
-
Patatas bravas
Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!