Gulrot- og maisfalafel
Offisielt sjekker jeg besøkstallene på bloggen minst ukentlig, og har full kontroll på hvilke oppskrifter dere liker.
Nåja.
Rett før nyttår hvert år, når jeg lager årsoppsummeringen, da sjekker jeg besøkstallene. Og oh boy, jeg er ikke akkurat in for a suprise. Hvilken oppskrift dere oftest besøker? Falafel. Hvilke søkeord dere bruker for å komme inn på bloggen? Falafel. Hvilke søkeord dere bruker i søkefeltet på bloggen? Falafel og falaffel. År etter år.
Og vet dere hva?
Det er favorittretten min og.
Her kommer en ny variant med gulrøtter, chili og mais. Smaker nesten litt meksikansk disse her, for å være ærlig, og de passer utmerket med ris, salat, tomatsalsa og guacamole. Eventuelt sriracha. Jeg bruker hermetiske kikerter i oppskriften. Det går fint an å bruke tørka også, men da vil jeg at du skal endre litt i hele framgangsmåten. Se notat under oppskriften dersom det er aktuelt.
Gulrot- og maisfalafel
Ingredients
- olje
- 3 bokser a 4 dl hermetiske kikerter*
- 500 g gulrøtter
- 2 sjalottløk eller 1 vanlig løk
- 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
- 1 grønn chili
- 2 bokser mais
- 1 ts røkt paprikapulver
- 2 ts spisskummen
- 2 ts salt
- ca. 1 dl kikertmel eller hvetemel
- godt tilbehør
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Gni dette inn med litt olje.
- Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Kjør de til ganske små biter i en foodprocessor (de trenger ikke å bli helt most).
- Skrell gulrøttene og grovriv dem. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Sil laken av maisen.
- Ha kikerter, gulrøtter, sjalottløk, hvitløk, chili, mais, røkt paprikapulver, spisskummen og salt i en bolle. Rør det godt sammen. Ha i én og én spiseskje kikertmel eller hvetemel, og jobb deigen sammen til den er ganske klebrig.
- Form boller av deigen, press dem litt flate, og fordel dem utover stekebrettet. Sett i ovnen og bak i 20 minutter, snu falaflene halvveis i steketiden.
Notes
Godt tilbehør
-
Ripssalsa
Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.
-
Meksikansk ris
I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).
-
Tahinisaus til taco
Lettvint saus som passer utmerket til taco og andre typer meksikansk mat. Ooog til salater. Og falafel.
2 thoughts on “Gulrot- og maisfalafel”
Leave a Reply
Eg har maisenna og potetmel i hus og bokhvete kan eg bruka det i staden for kikertmel?
Ja – det tror jeg skal gå helt bra! Poenget er at det skal binde falafelen sammen 🙂