Gulrot- og maisfalafel

Gulrot- og maisfalafel

Offisielt sjekker jeg besøkstallene på bloggen minst ukentlig, og har full kontroll på hvilke oppskrifter dere liker.

Nåja.

Rett før nyttår hvert år, når jeg lager årsoppsummeringen, da sjekker jeg besøkstallene. Og oh boy, jeg er ikke akkurat in for a suprise. Hvilken oppskrift dere oftest besøker? Falafel. Hvilke søkeord dere bruker for å komme inn på bloggen? Falafel. Hvilke søkeord dere bruker i søkefeltet på bloggen? Falafel og falaffel. År etter år.

Og vet dere hva?

Det er favorittretten min og.

Her kommer en ny variant med gulrøtter, chili og mais. Smaker nesten litt meksikansk disse her, for å være ærlig, og de passer utmerket med ris, salat, tomatsalsa og guacamole. Eventuelt sriracha. Jeg bruker hermetiske kikerter i oppskriften. Det går fint an å bruke tørka også, men da vil jeg at du skal endre litt i hele framgangsmåten. Se notat under oppskriften dersom det er aktuelt.

vegansk falafeloppskrift med mais og gulrot vegetarbloggen

Gulrot- og maisfalafel

Falafel med smak av Mexico. Server gjerne med ris, salat, tomatsalsa og guacamole.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk, midtøsten
Servings 6 porsjoner

Ingredients
  

  • olje
  • 3 bokser a 4 dl hermetiske kikerter*
  • 500 g gulrøtter
  • 2 sjalottløk eller 1 vanlig løk
  • 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
  • 1 grønn chili
  • 2 bokser mais
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts salt
  • ca. 1 dl kikertmel eller hvetemel
  • godt tilbehør

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Gni dette inn med litt olje.
  • Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Kjør de til ganske små biter i en foodprocessor (de trenger ikke å bli helt most).  
  • Skrell gulrøttene og grovriv dem. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Sil laken av maisen.
  • Ha kikerter, gulrøtter, sjalottløk, hvitløk, chili, mais, røkt paprikapulver, spisskummen og salt i en bolle. Rør det godt sammen. Ha i én og én spiseskje kikertmel eller hvetemel, og jobb deigen sammen til den er ganske klebrig.
  • Form boller av deigen, press dem litt flate, og fordel dem utover stekebrettet. Sett i ovnen og bak i 20 minutter, snu falaflene halvveis i steketiden.

Notes

*Du kan eventuelt bruke 6 dl tørka kikerter, som du lar ligge i vann i minst åtte timer før bruk. Ikke kok kikertene. Bruker du denne varianten trenger du nok mindre mel for at deigen skal holde sammen, og du får en litt hardere konsistens på falaflene (tenk mer som på falafelrestaurant).
Keyword falafel

Godt tilbehør

  • Ripssalsa

    Ripssalsa

    Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.

  • Meksikansk ris

    Meksikansk ris

    I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).

  • Tahinisaus til taco

    Tahinisaus til taco

    Lettvint saus som passer utmerket til taco og andre typer meksikansk mat. Ooog til salater. Og falafel. 



2 thoughts on “Gulrot- og maisfalafel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating