Ripssalsa

Ripsbær til taco – tenk det!
Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.
Tidligere hadde jeg kun brukt rips i søte ting; syltetøy, gelé, kaker og slikt. Men sure og gode som de er – måtte de jo passe perfekt til middagsretter også!
Jeg bestemte meg for å kombinere dem med eøkt paprikapulver, og lage en saus til taco. Og det funka! Jeg gir denne 10/10, og håper alle med tilgang på rips har lyst å prøve!
NB. Dette er en litt spicy variant. Jeg brukte både kajenne, chilisalt og hot røkt paprika. Anbefaler at du tilpasser chilinivået i oppskriften etter hva du liker best.




Ripssalsa
Ingredients
- 2,5 dl rips (ca. 150 g)
- 1 rødløk
- 1 hvitløksfedd
- 1,5 dl knuste tomater
- 0,5 dl brunt sukker
- 0,5 dl mørk sirup
- 1 ts salt ev. chilismak om du liker det sterkt
- 1 ts røkt paprikapulver
- 0,5 ts pepper
- 0,25 ts cayenne ev. vanlig chilipulver
Instructions
- Rens og vask ripsbærene. Grovhakk rødløk og hvitløk.
- Ha alle ingrediensene i en gryte. La det koke opp, og deretter småkoke under lokk i ca. 30 minutter. Salsaen skal tykne en del, men merk at den kommer til å tykne enda mer når den blir avkjølt.
- Server salsaen varm eller lun, eller oppbevar den i kjøleskapet. Hell den i så fall over i et helt rent glass (er det sterilt holder salsaen seg mye lenger).
Flere oppskrifter
-
Squashbrownies
Squash er en utmerket grønnsak å bruke i bakst, litt som gulrot. Den gir fuktighet til baksten, uten å tilføre noe særlig smak. Dette gjør at den passer supert i både muffins, brød og nettopp brownies.
-
Sukkererter i krydret tomatsaus
Noen grønnsaker stjeler rampelyset. Avokado? Har sin egen toast. Potet? En hel industri. Brokkoli? Elskes av helsefanatikeren (i alle fall til selfielinsen kommer fram).
-
Pastasalat med kikerter
Perfekt når du har rester av kokt pasta i kjøleskapet. Tahinidressingen her er en av mine favoritter, og smaker godt sånn ca. til alt.


