Meksikansk ris
I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).
Jeg kjenner ikke oppskriften deres, i det hele tatt, men har prøvd å lage noe kanskje litt tilsvarende her. Denne risen passer helt nydelig til meksikansk mat – både i tacos, faktisk, og som tilbehør til f.eks. burritos og quesadillas.
Meksikansk ris
Smaksrikt og mettende tilbehør til f.eks. burritos, quesadillas og fajitas.
Ingredients
- 1 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 1 ss olje til steking
- 2 dl ris
- 3 dl knuste tomater
- 5 dl vann
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 1 ts salt
Instructions
- Finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte, og surr sjalottløk og hvitløk i et par minutter. Rør deretter inn risen.
- Ha i tomater, vann, buljongterning og salt, og la det hele koke opp. Skru deretter ned varmen, ha på lokk, og la risen småkoke til all væsken er absorbert – det tar ca. 20 minutter.
Flere oppskrifter
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
-
Vegansk taco
Masse gode tacovarianter, med alt du kan ønske deg av tilbehør, helt vegansk!