Meksikansk ris
I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).
Jeg kjenner ikke oppskriften deres, i det hele tatt, men har prøvd å lage noe kanskje litt tilsvarende her. Denne risen passer helt nydelig til meksikansk mat – både i tacos, faktisk, og som tilbehør til f.eks. burritos og quesadillas.
Meksikansk ris
Smaksrikt og mettende tilbehør til f.eks. burritos, quesadillas og fajitas.
Ingredients
- 1 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 1 ss olje til steking
- 2 dl ris
- 3 dl knuste tomater
- 5 dl vann
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 1 ts salt
Instructions
- Finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte, og surr sjalottløk og hvitløk i et par minutter. Rør deretter inn risen.
- Ha i tomater, vann, buljongterning og salt, og la det hele koke opp. Skru deretter ned varmen, ha på lokk, og la risen småkoke til all væsken er absorbert – det tar ca. 20 minutter.
Flere oppskrifter
-
Taco derpå
Bruk gårsdagens tacorester til å lage nydelige “fritters”!
-
Taco fra Sykt billig
Slik lager du ditt eget taco”kjøtt” av sopp, nøtter og krydder.
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
2 thoughts on “Meksikansk ris”
Leave a Reply
Denne oppskriften er helt fantastisk! Lager aldri taco uten denne lenger 😊 Fargerik og fin på tacobordet og veldig god smak og konsistens. Får alltid gode tilbakemeldinger når jeg serverer den.
Så hyggelig å høre! Tusen takk!