Muhammara

Muhammara

Nydelig vegansk dip med ovnsbakt paprika, valnøtter og en liten touch hvitløk. 

Muhammara er rett og slett en skikkelig god dip. Jeg pleier å bruke den slik jeg bruker hummus – til kjeks, i pitabrød med falafler, som dip til grønnsaker, til tortillachips og oppå burgeren. Spesielt med burgere så er den virkelig bra synes jeg.

Hemmeligheten bak den gode smaken er å bake paprikaer i ovnen – da blir smaken ekstra fyldig og god.

I denne oppskriften bruker jeg en foodprocessor til å lage muhammaraen. Det går også helt fint å finhakke alt med kniv for deretter å røre sammen, mange foretrekker faktisk dette for da blir teksturen litt grovere.

Muhammara

Kjempegod paprikadipp med valnøtter fra Midtøsten.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Course Dipp
Cuisine Midt-østen
Servings 1 skål

Ingredients
  

  • 3 ss olivenolje
  • 3 røde paprika
  • 2 dl valnøtter
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 vårløk
  • 1 dl brødsmuler
  • 1 ss granateplemolasses*
  • 0,5 sitron
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts chiliflak**
  • 1 ts salt

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det forsiktig inn med ca. 1 ss olivenolje.
  • Skjær paprikaene i to, grav ut innmaten, fordel de deretter utover på stekebrettet med skallet (skinnet?) opp.
  • Sett inn i ovnen og bak i 20-30 minutter, de skal begynne å få sorte flekker på toppen. Ta ut av ovnen, prøv å dra av det tynne, brente laget raskt. Dersom du ikke får det av så kan du legge paprikaene i en plastpose en stund, da går det lettere av.
  • Ha paprikaene over i en foodprocessor. Tilsett valnøtter, hvitløk, vårløk, brødsmuler, molasses, sitronsaft, spisskummen, chiliflak, salt og resten av olivenoljen. Kjør til du har en myk og fin dip, smak eventuelt til med litt mer salt og/eller sitronsaft.
  • Servér umiddelbart, gjerne med litt olje på toppen, eller dekk til med folie og oppbevar i kjøleskap.

Notes

*har du ikke dette i hus så kan du bruke en annen type molasses (jeg vet dessverre ikke det norske ordet her) eller lønnesirup.
**kan erstattes av chilipulver
Keyword meze, muhammara

Flere oppskrifter

  • Tre typer hummus

    Tre typer hummus

    med samme grunnoppskrift.

  • Loaded hummus

    Loaded hummus

    Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel. 

  • Hummus av hvite bønner

    Hummus av hvite bønner

    Nydelig kremet hummus med smak av hvitløk, persille og sitron. Passer som dip, på mezebordet, til grillmaten og som et alternativ til ris og pasta. 



1 thought on “Muhammara”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating