Go Back

Muhammara

Kjempegod paprikadipp med valnøtter fra Midtøsten.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Course Dipp
Cuisine Midt-østen
Servings 1 skål

Ingredients
  

  • 3 ss olivenolje
  • 3 røde paprika
  • 2 dl valnøtter
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 vårløk
  • 1 dl brødsmuler
  • 1 ss granateplemolasses*
  • 0,5 sitron
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts chiliflak**
  • 1 ts salt

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det forsiktig inn med ca. 1 ss olivenolje.
  • Skjær paprikaene i to, grav ut innmaten, fordel de deretter utover på stekebrettet med skallet (skinnet?) opp.
  • Sett inn i ovnen og bak i 20-30 minutter, de skal begynne å få sorte flekker på toppen. Ta ut av ovnen, prøv å dra av det tynne, brente laget raskt. Dersom du ikke får det av så kan du legge paprikaene i en plastpose en stund, da går det lettere av.
  • Ha paprikaene over i en foodprocessor. Tilsett valnøtter, hvitløk, vårløk, brødsmuler, molasses, sitronsaft, spisskummen, chiliflak, salt og resten av olivenoljen. Kjør til du har en myk og fin dip, smak eventuelt til med litt mer salt og/eller sitronsaft.
  • Servér umiddelbart, gjerne med litt olje på toppen, eller dekk til med folie og oppbevar i kjøleskap.

Notes

*har du ikke dette i hus så kan du bruke en annen type molasses (jeg vet dessverre ikke det norske ordet her) eller lønnesirup.
**kan erstattes av chilipulver
Keyword meze, muhammara