Marinert aubergine

Marinert aubergine

Nydelig aubergine med chili, olivenolje, hvitløk og friske urter. 

Ovnsbakt aubergine altså! Mmm! Denne retten ble til på et falafelkurs jeg holdt, da vi prøvde å finne på noe nytt tilbehør. Så ja – denne auberginevarianten gjør seg bra til falafel. Til meze generelt, sånn egentlig. Tenk å dekke opp et stort bord da, med falafel, hummus, pitabrød, rå grønnsaker, marinert aubergine, oliven etc, og så invitere alle de fineste folkene en vet om!

Sjekk gjerne ut denne oversikten for mer meze-inspirasjon. 

 

 

Marinert aubergine

Nydelig aubergine med chili, olivenolje, hvitløk og friske urter. Perfekt til falafel eller 'meze'. Mengdene her er beregnet som at det er hovedtilbehør. Serverer du det som en av mange småretter, holder det fint til dobbelt antall porsjoner.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Course meze, smårett, tilbehør
Cuisine Midt-østen
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 auberginer
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • 1 rød chili
  • 4 stilker oregano
  • 4 stilker bladpersille
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 sitron
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skjær enden av auberginene, og del resten av de først i to på langs, skjær deretter hver bit i tykke skiver. Pensle disse godt med olivenolje, fordel dem utover stekebrettet og dryss på salt og pepper.
  • Sett dem i ovnen og stek i 15-20 minutter – auberginene skal få fin gyllen farge og skinnet skal begynne å rynke seg litt.
  • Finhakk chili, oregano og persille. Riv eller finhakk hvitløk. Riv sitronskallet og press ut saften. Rør sammen chili, oregano, persille, hvitløk, sitronskall, sitronsaft, salt, pepper og 3 ss olivenolje i en bolle.
  • Når auberginskivene er ferdig bakte så har du dem over i marinaden.
    La dem ligge fram til servering – går det mer enn en time så dekker du til bollen og setter den i kjøleskapet.
Keyword aubergine

Flere oppskrifter

  • Quinoa med ovnsbakt gresskar og friske urter

    Quinoa med ovnsbakt gresskar og friske urter

    På sommeren er jeg skikkelig glad i salater – inkludert dem der vi kanskje drar salatbegrepet litt lenger enn vanlig – som kan spises varme, lune og kalde. Retter du kan spise som de er, retter du kan lage opp i forveien og ta med…

  • Tre typer hummus

    Tre typer hummus

    med samme grunnoppskrift.

  • Loaded hummus

    Loaded hummus

    Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating