Marinert aubergine
Nydelig aubergine med chili, olivenolje, hvitløk og friske urter. Perfekt til falafel eller 'meze'. Mengdene her er beregnet som at det er hovedtilbehør. Serverer du det som en av mange småretter, holder det fint til dobbelt antall porsjoner.
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Course meze, smårett, tilbehør
Cuisine Midt-østen
- 2 auberginer
- olivenolje
- salt
- pepper
- 1 rød chili
- 4 stilker oregano
- 4 stilker bladpersille
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 sitron
- salt
- pepper
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær enden av auberginene, og del resten av de først i to på langs, skjær deretter hver bit i tykke skiver. Pensle disse godt med olivenolje, fordel dem utover stekebrettet og dryss på salt og pepper.
Sett dem i ovnen og stek i 15-20 minutter - auberginene skal få fin gyllen farge og skinnet skal begynne å rynke seg litt.
Finhakk chili, oregano og persille. Riv eller finhakk hvitløk. Riv sitronskallet og press ut saften. Rør sammen chili, oregano, persille, hvitløk, sitronskall, sitronsaft, salt, pepper og 3 ss olivenolje i en bolle.
Når auberginskivene er ferdig bakte så har du dem over i marinaden.La dem ligge fram til servering - går det mer enn en time så dekker du til bollen og setter den i kjøleskapet.