Fritert aubergine
Dette er en tradisjonell, lettvint tapasrett med få ingredienser, som gir deg skikkelig mye smak for innsatsen. Faktisk var jeg ganske skeptisk da jeg satt i gang selv, men heldigvis var det ingenting å være redd for. Disse er sprø, saftige og smaksrike, og passer kjempegodt servert sammen med andre tapasretter.
Fritert aubergine
Herlig tapasrett, som gjerne kan kombineres med andre småretter. Mengdene her er beregnet på nettopp det; så dersom du kun skal servere disse bør du doble mengdene.
Ingredients
- 2 stilker rosmarin
- 1 aubergine
- salt
- 1 dl usøtet plantemelk
- 2 dl hvetemel
- salt
- pepper
- olje til steking
- lønnesirup eller agavesirup
Instructions
- Finhakk rosmarin.
- Skjær aubergine i skiver med tykkelse på ca. 1 cm. Legg dem utover på litt kjøkkenpapir, dryss salt over, og la det stå i ca. 15 minutter. Dette hjelper med å presse ut vann fra auberginen.
- Tørk salt og ev. vann av skivene.
- Ha melk i en skål, rør sammen hvetemel, (salt) og pepper på en tallerken.
- Dypp hver aubergineskiver først i melken, deretter i melblandingen.
- Varm opp en stekepanne til medium/høy termperatur, og ha i olje slik at den dekker bunnen. Ha litt kjøkkenpapir klar ved siden av komfyren.
- Ha noen aubergineskiver i pannen (pass på at de ikke ligger for tett), og stek dem gylne på hver side. Legg dem over på kjøkkenpapiret, og gjenta med resten av auberginen.
- Ha til slutt skivene over på serveringsfat, dryss over rosmarin og litt sirup.
Flere oppskrifter
-
Tomatdipp til tapas
Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!
-
Småpoteter med urtesaus
Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,
-
Patatas bravas
Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!