Småpoteter med urtesaus
Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,
En gang i året samles vi en fin gjeng som jobber med cirka det samme som meg – men i ulike bedrifter. Det har blitt litt faste oppgaver; hun ene stiller hus til rådighet, han ene lager en festlig presentasjon han tar oss gjennom, en tredje lager alltid en morsom film vi ler av, og jeg… tar med mat.
Å lage mat til folk jeg er glad i er noe av det koseligste jeg vet om, og det er ofte en god anledning til å prøve ut nye oppskrifter.
Sist gang jeg var med denne gjengen, lagde jeg en hel haug ulike tapasretter. Eller, som jeg beskrev dem: “vegansk mat slik jeg mener at den skal spises”. Masse grønnsaker, urter, rene råvarer – der hver rett ikke trenger så enormt mange ingredienser for å bli god. Av syv-åtte forskjellige retter var tre av dem med poteter, en ting man aldri trenger å beklage. Denne varianten slo spesielt godt an spesielt utover kvelden, da vi fant ut at den var like digg kald som varm.
Småpoteter med urtesaus
Ingredients
- 4 ss salt
- 600 g småpoteter
- 4 stilker basilikum
- 4 stilker mynte
- 4 stilker bladpersille
- 2 hvitløksfedd
- 0,5 sitron
- 5-6 ss kaldpresset raps- eller olivenolje
Instructions
- Kok opp godt med vann og 4 ss salt i en gryte. Skjær potetene i to (dersom de ikke er supersmå, da trenger du ikke å gjøre det), ha dem i vannet og kok til de er møre.
- Kjør basilikum, mynte, bladpersille, hvitløk, sitronsaft og olje til en ganske jevn saus i en foodprocessor eller blender.
- Sil vannet av potetene, og servér dem rykende varme med urtesausen.
Flere oppskrifter
-
Tomatdipp til tapas
Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!
-
Småpoteter med urtesaus
Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter, En gang i året samles vi en fin gjeng som jobber med cirka det samme som meg – men i ulike bedrifter. Det har blitt litt…
-
Patatas bravas
Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!