Vegansk ukemeny: uke 42, 2025

Etter min mening er høstmaten (er det et ord?) den beste. Råvarene som er i sesong. Grytene, suppene, varmende, fyldige. Krydderiene fra sørligere breddegrader, alt i kategorien “comfort food”, og så videre. Så mye godt!
I ukens meny har jeg samlet essensen av dette: middager som både metter og varmer, og som er enkle å lage på vanlige hverdager.
Uka starter med en kremet søtpotet- og blomkålsuppe, der grønnsakene bakes i ovnen for ekstra mye smak. Derfra går det slag i slag med enkel kantarellpasta (har du ikke kantarell kan du bruke annen sopp), ovnsbakt blomkål i appelsinsaus og en nydelig indisk linsegryte med søtpotet.
Til helgen blir det fredagsuppe med masse godt i, restelasagne laget av suppen (ja, den funker ordentlig bra) – og på søndag runder vi av med italiensk gnocchi i kremet soppsaus.
Til slutt: en dessert og en gulrotkake.









Flere menyforslag
-
Gresskar i hovedrollen
Visste du at gresskar kan brukes til veldig mye mer enn halloweenpynt?
-
Oppskriftene fra Oslo Vegetarfestival
I helgen fikk jeg holde matkurs på Oslo Vegetarfestival, og det var skikkelig stas. Det er noe helt eget med å møte folk som er nysgjerrige på plantebasert mat og som har lyst til å lære mer. Den entusiasmen smitter! At festivalen i 15 år…
-
Lag ditt eget veganske pålegg
På utkikk etter gode oppskrifter på vegansk pålegg? Her har jeg samlet 11 varianter – fra cashewbasert smørepålegg og hjemmelaget pesto, til søte og salte favoritter som passer til både frokost og kvelds.
-
Ukemeny med masse gresskar
Det er den skumle tiden på året igjen. Tiden da oppegående, voksne folk plutselig synes det er helt topp å kaste store mengder mat.
-
Tapaskveld
Alle mine beste oppskrifter på vegansk tapas på ett sted.




