Vegansk ukemeny: uke 42, 2025

Vegansk ukemeny: uke 42, 2025

Etter min mening er høstmaten (er det et ord?) den beste. Råvarene som er i sesong. Grytene, suppene, varmende, fyldige. Krydderiene fra sørligere breddegrader, alt i kategorien “comfort food”, og så videre. Så mye godt!

I ukens meny har jeg samlet essensen av dette: middager som både metter og varmer, og som er enkle å lage på vanlige hverdager.

Uka starter med en kremet søtpotet- og blomkålsuppe, der grønnsakene bakes i ovnen for ekstra mye smak. Derfra går det slag i slag med enkel kantarellpasta (har du ikke kantarell kan du bruke annen sopp), ovnsbakt blomkål i appelsinsaus og en nydelig indisk linsegryte med søtpotet.

Til helgen blir det fredagsuppe med masse godt i, restelasagne laget av suppen (ja, den funker ordentlig bra) – og på søndag runder vi av med italiensk gnocchi i kremet soppsaus.

Til slutt: en dessert og en gulrotkake.

1
Mandag: søtpotet- og blomkålsuppe
Blomkål og søtpotet med en indisk krydderblanding blir ovnsbakt i en halvtime, slik at mest mulig av de gode smakene kommer fram. Deretter kokes de til suppe med flere gode smaker, buljong og kokosmelk. Cashewnøtter og koriander på toppen.
Klikk her for oppskrift
2
pasta med kantarell vegansk
Tirsdag: superenkel pasta med kantarell
Knallgod middag som du lager på ca. et kvarter.
Klikk her for oppskrift
3
Onsdag: blomkål i appelsinsaus
Knallgod middagsrett der blomkål bakes i ovn, før det vendes i en kinesisk appelsinsaus.
Klikk her for oppskrift
4
Torsdag: indisk linsegryte med søtpotet
Nydelig linsestuing – daal – med kokosmelk, tomater og masse gode indiske krydder.
Klikk her for oppskrift
5
Fredagssuppe
Herlig suppe med masse godt i.
Klikk her for oppskrift
6
Lørdag: restelasagne (av fredagssuppe)
Har du rester av "tacosuppe" eller "pizzasuppe" lager du enkelt denne kjempegode lasagnen.
Klikk her for oppskrift
7
vegansk gnocchi med kremet soppsaus
Søndag: gnocchi i kremet soppsaus
Nydelig italiensk middagsrett med potetgnocchi og masse grønnsaker i en kjempegod fløtesaus.
Klikk her for oppskrift
8
Ukens dessert: sjokolademousse
Luftig og smaksrik sjokolademousse uten egg og melk.
Klikk her for oppskrift
9
Ukens bakst: gulrotkake med sjokoladebiter
Saftig og smaksrik gulrotkake som ikke er så komplisert å lage.
Klikk her for oppskrift

Flere menyforslag

  • Gresskar i hovedrollen

    Gresskar i hovedrollen

    Visste du at gresskar kan brukes til veldig mye mer enn halloweenpynt?

    Les mer

  • Oppskriftene fra Oslo Vegetarfestival

    Oppskriftene fra Oslo Vegetarfestival

    I helgen fikk jeg holde matkurs på Oslo Vegetarfestival, og det var skikkelig stas. Det er noe helt eget med å møte folk som er nysgjerrige på plantebasert mat og som har lyst til å lære mer. Den entusiasmen smitter! At festivalen i 15 år…

    Les mer

  • Lag ditt eget veganske pålegg

    Lag ditt eget veganske pålegg

    På utkikk etter gode oppskrifter på vegansk pålegg? Her har jeg samlet 11 varianter – fra cashewbasert smørepålegg og hjemmelaget pesto, til søte og salte favoritter som passer til både frokost og kvelds.

    Les mer

  • Ukemeny med masse gresskar

    Ukemeny med masse gresskar

    Det er den skumle tiden på året igjen. Tiden da oppegående, voksne folk plutselig synes det er helt topp å kaste store mengder mat.

    Les mer

  • Tapaskveld

    Tapaskveld

    Alle mine beste oppskrifter på vegansk tapas på ett sted.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *