Restelasagne (av fredagssuppe)
Nydelig lasagne med masse god smak, som du lager på 35 minutter (dersom du har restene du trenger).
Har du prøvd deg på min fine fredagssuppe-oppskrift? Den ble raskt en favoritt hos meg – både fordi den er enkel og digg – men også fordi restene superlett kan forvandles til en kjempegod lasagne!
Dette er så enkelt, enkelt og skikkelig godt – og kanskje mitt favoritteksempel på at rester ofte ikke bare kan brukes som de er – men gjennomgå en oppsirkulering (av engelsk upcycling – å bruke et materiale eller en gjenstand på nytt, men til et annet formål eller på en annen måte enn den opprinnelige).
Dette jobbet vi masse med både i boken min Sykt enkelt, der restemat virkelig fikk innpass hos meg for første gang, og så tok vi det videre i Sykt billig, der restene fikk sitt eget kapittel.
Vegansk restelasagne
Ingredients
- 2 porsjoner fredagssuppe
- 6 lasagneplater
- litt vegansk ost som smelter
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader, og finn fram en mellomstor til liten ildfast form.
- Legg suppe og lasagneplater lagvis i formen. Start og slutt med suppe – og ha revet vegansk ost helt på toppen.
- Sett i ovnen og stek i ca. 30 minutter – til det bobler godt rundt kantene, og osten har smeltet. Servér lasagnen rykende varm – gjerne med en frisk salat til.
Flere oppskrifter
-
Pasta med palmekål og småtomater
Lettvint vegansk middag med kun syv ingredienser. Her trenger du fem minutter på forberedelser, ellers gjør stekeovnen hele jobben for deg.
-
Tomatrisotto
Denne oppskriften ble til på dag 26 av mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer. Den siste uken av prosjektet var jeg tilbake på jobb etter sommerferie, og en stor fordel med det var kollegene mine. I dette tilfellet helt konkret to stk. som donerte…
-
Grønnkålpasta fra Sykt billig
Dette er en lettvint og billig middag med råvarer jeg ofte har hjemme.