Vegansk ukemeny: uke 43, 2025

Vegansk ukemeny: uke 43, 2025

Egentlig er jeg kun oppskrift av mat med gresskar for tiden, etter at jeg har gjort et kupp på et lokalt gårdsutsalg. Har gresskar i absolutt alt, det er altså så kjekt med den norske sesongen!

Men, en ukemeny kun med gresskar hadde kanskje vært litt kjedelig for flertallet? Derfor har jeg gått for et relativt variert utvalg av både råvarer og retter. Av høstens beste grønnsaker bruker jeg blant annet jordskokk, søtpotet og kantarell.

Håper du finner noe som frister!

1
Mandag: kremet jordskokksuppe
Dette er egentlig tenkt som en forrett, men nå på høsten fungerer den utmerket som hovedrett også (bare tilpass porsjonsantallet/ingredienslistene så du får nok). Det tar litt tid å skrelle jordskokkene, men det er verdt innsatsen. Suppen smaker bedre, og blir ikke brun.
Klikk her for oppskrift
2
Tirsdag: nudler og tofu i peanøttsaus
Herlig tofurett med smak av Thailand. Bruk gjerne andre grønnsaker her, etter hva du har liggende.
Klikk her for oppskrift
3
vegansk bowl med fritert østerssopp
Onsdag: bowl med fritert østerssopp
Klikk her for oppskrift
4
Torsdag: bakt søtpotet med indisk daal
Søtpotet er sykt godt i indiske gryter, men her gjør vi en liten vri på det hele og legger gryta oppi søtpoteten
Klikk her for oppskrift
5
vegansk nachos
Fredag: nachos
Superdigg vegansk nachos med farse, "ost" og masse gode toppinger.
Klikk her for oppskrift
6
pasta i gresskarsaus
Lørdag: pasta i gresskarsaus
Gresskar og salvie utgjør en aldeles nydelig kombinasjon, og sammen med pasta og fløtesaus blir det en førsteklasses middag. 
Klikk her for oppskrift
7
Søndag: kantarell stroganoff
Nydelig soppgryte som passer kjempegodt med potetstappe eller pasta.
Klikk her for oppskrift
8
Ukens dessert: sjokolademoussekake
Klikk her for oppskrift
9
Ukens bakst: superenkle, eltefrie rundstykker
God tid er alt du trenger for å lykkes med denne oppskriften.
Klikk her for oppskrift

Flere menyforslag

  • Gresskar i hovedrollen

    Gresskar i hovedrollen

    Visste du at gresskar kan brukes til veldig mye mer enn halloweenpynt?

  • Oppskriftene fra Oslo Vegetarfestival

    Oppskriftene fra Oslo Vegetarfestival

    I helgen fikk jeg holde matkurs på Oslo Vegetarfestival, og det var skikkelig stas. Det er noe helt eget med å møte folk som er nysgjerrige på plantebasert mat og som har lyst til å lære mer. Den entusiasmen smitter! At festivalen i 15 år…

  • Lag ditt eget veganske pålegg

    Lag ditt eget veganske pålegg

    På utkikk etter gode oppskrifter på vegansk pålegg? Her har jeg samlet 11 varianter – fra cashewbasert smørepålegg og hjemmelaget pesto, til søte og salte favoritter som passer til både frokost og kvelds.

  • Ukemeny med masse gresskar

    Ukemeny med masse gresskar

    Det er den skumle tiden på året igjen. Tiden da oppegående, voksne folk plutselig synes det er helt topp å kaste store mengder mat.

  • Tapaskveld

    Tapaskveld

    Alle mine beste oppskrifter på vegansk tapas på ett sted.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *