Gulrotkake med sjokoladebiter

Gulrotkake med sjokoladebiter

… og masse kremostglasur.

Når det kommer til å bake skikkelig gode og saftige veganske kaker, så mener jeg at gulrotkake er den enkleste varianten å lykkes med. Der man med sukkerbrød og sjokoladekake kan risikere å få en litt halvseig konsistens på første forsøk, så funker det alltid med gulrotkake.

Nøkkelen? Masse god, revet gulrot gjør kaken skikkelig saftig og å holde den sammen. Alt krydderet gir skikkelig god smak, og kremostglasur er på generell basis en genial oppfinnelse.

Som en slags helgardering har jeg her i rosiner og sjokoladebiter i tillegg. You’re welcome.

Vegansk gulrotkake med sjokolade og kremostglasur

Saftig og smaksrik gulrotkake som ikke er så komplisert å lage.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course bakst, kake
Servings 1 kake

Ingredients
  

  • 2 gulrøtter normalstørrelse eller litt store
  • 100 g melkefri sjokolade
  • 2 dl plantemelk
  • 1,5 ts eplesidereddik eller annen lys eddik
  • 1 dl olje
  • 2,5 dl brunt sukker
  • 1 ss bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 1 klype salt
  • 2 ts vanilje
  • 1 ts ingefær
  • 2 ts kanel
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts muskat
  • 0,5 ts nellik
  • 5 dl hvetemel
  • 1 dl rosiner

Glasur

  • 1 sitron bare skallet
  • 300 g vegansk kremost se kommentar
  • 150 g vegansk margarin
  • 4 dl melis
  • 1 ts vanilje
  • eventuelt litt rosa glitter til pynt

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader. Finn fram en springform med diameter på 22-24 cm, og kle den med bakepapir.
  • Skrell eller vask gulrøttene og grovriv dem. Grovhakk sjokoladen.
  • Visp sammen melk og eddik i en stor bolle. La det stå et par minutter, slik at det tykner. Hell deretter i oljen.
  • Tilsett sukker, bakepulver, natron, salt, vanilje, ingefær, kanel, kardemomme muskat og nellik, og rør det godt sammen.
  • Ha deretter i hvetemel, og visp det kjapt og kraftig sammen til en jevn røre.
  • Vend inn gulrøtter, sjokoladebiter og rosiner.
  • Ha røren over i formen, glatt til toppen, sett i ovnen og bak i 45-50 minutter. Avkjøl før du har på glasur.

Glasur

  • Finriv det gule på sitronskallet.
  • Ha det gule skallet over i en foodprocessor, tilsett kremost, margarin, melis og vanilje, og kjør kjapt til du har en jevn glasur.
  • Fordel glasuren over den avkjølte kaken, topp eventuelt med litt glitter (eller annen kakepynt).

Notes

Jeg har brukt Oatly sin kremost-variant, Påmacan. Den kommer i et beger på 150 gram, derfor brukte jeg 300 gram (to beger). Det gir veldig mye glasur, så det går helt fint å bruke mindre, bare tilpass mengden av de andre ingrediensene deretter.
Keyword gulrotkake, gulrøtter

Flere oppskrifter

  • Vegansk eplekake

    Vegansk eplekake

    Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.

    Les mer

  • Bananbrød med hasselnøtter

    Bananbrød med hasselnøtter

    Saftig, søt og åååå så god kake og brød-hybrid.

    Les mer

  • Bananbrød med gresskar

    Bananbrød med gresskar

    Supersaftig bakst med masse gode smaker fra banan, gresskar, sjokolade og nøtter. 

    Les mer

  • Bananbrød med rabarbra

    Bananbrød med rabarbra

    Godt modne bananer er kanskje verdens beste ingrediens til å bake med. Utenom sjokolade kanskje. Moser du dem sammen byr de både på sødme og saftighet til baksten, og på den måten kan de erstatte både sukker og egg. I dette bananbrødet har jeg i…

    Les mer

  • Sitronkake

    Sitronkake

    En skikkelig klassiker med sitron og melisglasur. 

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating