Gulrotkake med sjokoladebiter

… og masse kremostglasur.
Når det kommer til å bake skikkelig gode og saftige veganske kaker, så mener jeg at gulrotkake er den enkleste varianten å lykkes med. Der man med sukkerbrød og sjokoladekake kan risikere å få en litt halvseig konsistens på første forsøk, så funker det alltid med gulrotkake.
Nøkkelen? Masse god, revet gulrot gjør kaken skikkelig saftig og å holde den sammen. Alt krydderet gir skikkelig god smak, og kremostglasur er på generell basis en genial oppfinnelse.
Som en slags helgardering har jeg her i rosiner og sjokoladebiter i tillegg. You’re welcome.




Vegansk gulrotkake med sjokolade og kremostglasur
Ingredients
- 2 gulrøtter normalstørrelse eller litt store
- 100 g melkefri sjokolade
- 2 dl plantemelk
- 1,5 ts eplesidereddik eller annen lys eddik
- 1 dl olje
- 2,5 dl brunt sukker
- 1 ss bakepulver
- 0,5 ts natron
- 1 klype salt
- 2 ts vanilje
- 1 ts ingefær
- 2 ts kanel
- 0,5 ts kardemomme
- 0,5 ts muskat
- 0,5 ts nellik
- 5 dl hvetemel
- 1 dl rosiner
Glasur
- 1 sitron bare skallet
- 300 g vegansk kremost se kommentar
- 150 g vegansk margarin
- 4 dl melis
- 1 ts vanilje
- eventuelt litt rosa glitter til pynt
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 170 grader. Finn fram en springform med diameter på 22-24 cm, og kle den med bakepapir.
- Skrell eller vask gulrøttene og grovriv dem. Grovhakk sjokoladen.
- Visp sammen melk og eddik i en stor bolle. La det stå et par minutter, slik at det tykner. Hell deretter i oljen.
- Tilsett sukker, bakepulver, natron, salt, vanilje, ingefær, kanel, kardemomme muskat og nellik, og rør det godt sammen.
- Ha deretter i hvetemel, og visp det kjapt og kraftig sammen til en jevn røre.
- Vend inn gulrøtter, sjokoladebiter og rosiner.
- Ha røren over i formen, glatt til toppen, sett i ovnen og bak i 45-50 minutter. Avkjøl før du har på glasur.
Glasur
- Finriv det gule på sitronskallet.
- Ha det gule skallet over i en foodprocessor, tilsett kremost, margarin, melis og vanilje, og kjør kjapt til du har en jevn glasur.
- Fordel glasuren over den avkjølte kaken, topp eventuelt med litt glitter (eller annen kakepynt).
Notes
Flere oppskrifter
-
Vegansk eplekake
Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Bananbrød med hasselnøtter
Saftig, søt og åååå så god kake og brød-hybrid.
-
Bananbrød med gresskar
Supersaftig bakst med masse gode smaker fra banan, gresskar, sjokolade og nøtter.
-
Sitronkake
En skikkelig klassiker med sitron og melisglasur.




