Bananbrød med gresskar

Bananbrød med gresskar

Supersaftig bakst med masse gode smaker fra banan, gresskar, sjokolade og nøtter. 

Å bake uten egg er ikke noe stress, og en av de fabelaktige erstatningene du kan bruke er moste bananer og gresskarpuré. De hjelper til å holde baksten sammen, samtidig gjør de den ekstra saftig og god. Kombinert med litt bakepulver, blir det en kjempefin erstatning.

I denne oppskriften kombinerer jeg de to, og det blir helt perfekt. Bananbrødet er supersaftig, og det smaker utrolig godt. Som en bonus trenger vi ikke noe særlig søtning (1 dl lønnesirup på et helt bananbrød er ikke mye), da både gresskar og banan er naturlig søtt.

Server som dessert, til kaffen, til helgefrokost, eller når du bare har skikkelig lyst på noe godt.

Til oppskriften trenger du gresskarpuré og gresskarkrydder. Disse lager du fint selv (gresskarpureen kan også kjøpes i godt assorterte dagligvarebutikker).

Vegansk bananbrød med gresskar

Supersaftig kake/brød-hybrid med masse gode smaker fra banan, gresskar, sjokolade og nøtter. 
Course bakst, brød, kake
Cuisine amerikansk
Servings 1 brød

Ingredients
  

  • 1 dl valnøtter
  • 100 g melkefri sjokolade
  • 1 ss knuste linfrø
  • 3 ss vann
  • 3 godt modne bananer
  • 2 dl gresskarpuré
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ts vanilje pulver eller ekstrakt
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss gresskarkrydder
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl hvetemel

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle en brødform med bakepapir.
  • Grovhakk valnøtter og sjokolade. Ha linfrø og vann i en bolle, la det stå et par minutter slik at det blir til en slags gelé.
  • Ha bananer og gresskarpuré oppi med linfrøene, og mos alt sammen. Rør inn lønnesirup, vanilje, bakepulver, gresskarkrydder og salt. Ha deretter i hvetemel, og rør det raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
  • Vend inn valnøtter og sjokolade, og hell røren over i brødformen. Stek i ovnen i en time, la det deretter hvile i minst en halvtime før du skjærer i det.
  • Oppbevares i lufttett brødpose i opp til tre dager.

Notes

Her har jeg servert bananbrødet med lønnesirupsmør; 4 ss vegansk margarin røres sammen med 1 ss lønnesirup. Knallgodt!
Keyword bananbrød, gresskar

Flere oppskrifter

  • Quinoa med ovnsbakt gresskar og friske urter

    Quinoa med ovnsbakt gresskar og friske urter

    På sommeren er jeg skikkelig glad i salater – inkludert dem der vi kanskje drar salatbegrepet litt lenger enn vanlig – som kan spises varme, lune og kalde. Retter du kan spise som de er, retter du kan lage opp i forveien og ta med…

    Les mer

  • Ukemeny med masse gresskar

    Ukemeny med masse gresskar

    Det er den skumle tiden på året igjen. Tiden da oppegående, voksne folk plutselig synes det er helt topp å kaste store mengder mat.

    Les mer

  • Gresskartaco

    Gresskartaco

    Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating