Vegansk ukemeny: uke 27, 2025

Halvveis i året! Det har gått fort det!
Vi er inne i en veldig kjekk sesong når det kommer til mat. Mange har sommerferie, og bedre tid på kjøkkenet. De norske råvarene er i ferd med å overta grønnsaksdiskene rundt omkring, og flere av oss er så heldige at vi kan høste fra vår egen hage. På toppen av alt er det grillsesong, og rett og slett masse å glede seg til i matveien.
Det håper jeg viser igjen i denne ukens meny – som er full av favoritter jeg liker ekstra godt på denne delen av året.









Flere oppskriftsforslag
-
Ti veganske salater til sommer, piknik og grill
Mine beste veganske salater – friske, enkle og uten kjøtt og melk. Perfekte til grill, piknik og sommermiddager, og ideelle for en sunn og smaksrik matopplevelse.
-
Lag ditt eget veganske pålegg
På utkikk etter gode oppskrifter på vegansk pålegg? Her har jeg samlet 11 varianter – fra cashewbasert smørepålegg og hjemmelaget pesto, til søte og salte favoritter som passer til både frokost og kvelds.
-
Plommetider (hej, hej)
Lurer du på hva du skal gjøre med alle plommene i hagen? Her er mine beste forslag.
-
Ice Ice Coffee
Her finner du mine beste tips til å bli superbarista på sommeren, pluss oppskrifter på veganske varianter av favoritter som bl.a. islatte, ismocca og frappe.
-
Tips med rips
Det er om lag to millioner ripsbusker i Norge, og nå er de søtsure bærene i høysesong. Her er masse godt du kan lage med dem – både til å spise med en gang, og til å oppbevare til utover høsten.
-
Grønt på grillen
Alle mine beste oppskrifter på vegansk grillmat samlet på ett sted.