Hei, juni!
Vi er midt i den lyse, grønne tiden – og denne ukemenyen byr på akkurat det: milde supper, solmodne tomater, friske urter og retter som smaker av sommer uten å kreve for mye innsats. Her finner du både rask hverdagsmat og litt ekstra til helgen – og ja, selvfølgelig en dessert og litt bakst.
Hvis været frister til å fyre opp grillen, så er blomkålspydene på lørdag virkelig å anbefale.
Håper du finner noe som frister!
Mandag: potetsuppe
Silkemyk, fransk potetsuppe med masse god smak fra sjalottløk, hvitløk og vårløk. Og potet. Her er mengdeberegningene for å servere suppen som hovedrett. Har du den som en forrett kan du halvere mengdene.
Klikk her for oppskrift
Onsdag: tofu i peanøttsaus
Nydelig ovnsbakt tofu i en supergod peanøttsaus, servert med ris, vårløk, sesamfrø og peanøtter.
Klikk her for oppskrift
Torsdag: ovnsbakt søtpotetcurry
Knallgod indisk middag som metter godt! Retten kan serveres som den er uten noe tilbehør til. På bildene her har jeg likevel servert den med ris og mangochutney, fordi jeg synes det er så godt. Da holder oppskriften til fire porsjoner. Dersom du dropper risen får du nok til to (store) porsjoner.
Klikk her for oppskrift
Fredag: taco med sopp og nøtter
Krydret og smaksrikt tacofyll servert i tortillas med hummus, salat og gresskarkjerner. Denne oppskriften er både god, enkel og billig.
Klikk her for oppskrift
Lørdag: blomkålgrillspyd
Blomkålgrillspyd ser omtrent ut som grillet kylling – men det smaker ooooh så mye bedre. Og det beste av alt? Det er laget av planter.
Klikk her for oppskrift
Søndag: cannelloni med spinat og tomatsaus
Nydelig vegansk pastarett som tar litt tid å lage – men gir deg masse god smak i belønning for innsatsen.
Klikk her for oppskrift
Ukens dessert: stikkelsbærgrøt
Denne grøten er perfekt som dessert etter søndagsmiddagen, men strengt tatt trenger du ikke en anledning.
Klikk her for oppskrift
Ukens bakst: rosinbollebrød
Eltefritt, vegansk bollebrød med rosiner. Kjempegodt som det er, eller med margarin og syltetøy på.
Klikk her for oppskrift
Flere oppskriftsforslag
-
Mine beste veganske salater – friske, enkle og uten kjøtt og melk. Perfekte til grill, piknik og sommermiddager, og ideelle for en sunn og smaksrik matopplevelse.
Les mer
-
På utkikk etter gode oppskrifter på vegansk pålegg? Her har jeg samlet 11 varianter – fra cashewbasert smørepålegg og hjemmelaget pesto, til søte og salte favoritter som passer til både frokost og kvelds.
Les mer
-
Lurer du på hva du skal gjøre med alle plommene i hagen? Her er mine beste forslag.
Les mer
-
Her finner du mine beste tips til å bli superbarista på sommeren, pluss oppskrifter på veganske varianter av favoritter som bl.a. islatte, ismocca og frappe.
Les mer
-
Det er om lag to millioner ripsbusker i Norge, og nå er de søtsure bærene i høysesong. Her er masse godt du kan lage med dem – både til å spise med en gang, og til å oppbevare til utover høsten.
Les mer