Vegansk ukemeny: uke 24, 2025

Vegansk ukemeny: uke 24, 2025

Denne ukemenyen består har smak av sommer, hage og grill.

Under her anbefaler jeg mange retter med grønnsaker som er i sesong – noen faktisk plukket rett fra hagen – i tillegg satser jeg på smaksrik grillmat istedenfor den vanlige fredagstacoen.

Det er sesongen for å spise lett, friskt og godt, samtidig som man kan kose seg ute i sola. Menyen er satt sammen for å gjøre det enkelt å nyte gode råvarer uten for mye styr.

Håper du finner noe som frister!

1
Mandag: restesuppe
Har du litt ekstra grønnsaker liggende på slutten av langhelgen? Lag en kjempegod restesuppe av dem, da vel!
Klikk her for oppskrift
2
Risotto med svartkål
Tirsdag: risotto med svartkål og grønnkål
En nydelig risotto med grønnsaker som mange dyrker selv. Har du ikke gule tomater eller agurkblomst går det helt fint det også. Du kan også kun bruke en type kål, eventuelt erstatte kålen med spinat.
Klikk her for oppskrift
3
Onsdag: salat med ovnsbakt knutekål og reddik
Mettende salat med en nydelig cashewdressing. Mengdene er beregnet til hovedrett. Har du denne som forrett eller tilbehør, holder den til ca. dobbelt så mange.
Klikk her for oppskrift
4
indisk kikert- og gresskargryte
Torsdag: kikert- og gresskargryte
Litt lang ingrediensliste – men det eneste som tar litt tid i denne oppskriften er å skjære opp gresskaret. Resten går veldig enkelt.
Klikk her for oppskrift
5
Fredag: fajitas på grillen
Vil du ha et plantebasert alternativ til kjøtt – som både smaker og har ganske lik konsistens – på grillen? Da er soyamedaljonger et godt triks.
Klikk her for oppskrift
6
vegansk søtpotetburger
Lørdag: søtpotetburgere
Hjemmelagde veganske burgere med smak av India.
Klikk her for oppskrift
7
shepherds pie
Søndag: shepherd’s pie
Knallgod middag der en saus med grønnsaker, erter og nøtter toppes med potetstappe og stekes i ovnen.
Klikk her for oppskrift
8
Ukens dessert: rabarbrasuppe med jordbær
Kald og frisk sommerdessert som du gjør klar på 20 minutter (pluss litt tid til avkjøling).
Klikk her for oppskrift
9
vegansk bananbrød
Ukens bakst: bananbrød med rabarbra
Bananbrød som kan serveres nettopp som brød – kombinert med syltetøy og eventuelt margarin smaker det nydelig. Men det kan også serveres som kake – gjerne med litt pisket plantekrem til. Eller vaniljeis.
Klikk her for oppskrift

Flere oppskriftsforslag

  • Ti veganske salater til sommer, piknik og grill

    Ti veganske salater til sommer, piknik og grill

    Mine beste veganske salater – friske, enkle og uten kjøtt og melk. Perfekte til grill, piknik og sommermiddager, og ideelle for en sunn og smaksrik matopplevelse.

    Les mer

  • Lag ditt eget veganske pålegg

    Lag ditt eget veganske pålegg

    På utkikk etter gode oppskrifter på vegansk pålegg? Her har jeg samlet 11 varianter – fra cashewbasert smørepålegg og hjemmelaget pesto, til søte og salte favoritter som passer til både frokost og kvelds.

    Les mer

  • Tapaskveld

    Tapaskveld

    Alle mine beste oppskrifter på vegansk tapas på ett sted.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *