Ovnsbakt havregrøt med sjokolade og pistasj

Dette er ikke en brownie.
Dette er ikke en brownie med smelta sjokoladebiter.
Dette er ikke en brownie med smelta sjokoladebiter og pistasjglasur.
Det er ovnsbakt havregrøt. En frokostrett.
Kort fortalt: vi rører sammen vanlige havregrøtingredienser, tilsetter litt banan (for søtning) og kakaopulver (for smaken), og vender inn noen valnøtter og sjokoladebiter (trenger ingen forklaring) til slutt.
Men istedenfor å koke grøten, har vi den over i en form og baker den i ovnen. Resultatet?
Bedre enn vanlig grøt. Men ikke en brownie.
Ved siden av har jeg her laget en lettvint ostekrem med pistasjsmak. Dersom du avkjøler havregrøten før du spiser den, kan du ha denne på toppen, som kakeglasur.
Hvis du spiser den ovnsbakte havregrøten varm eller lun (jeg synes den er best rett ut fra ovnen), kan du ha ostekremen ved siden av. Fungerer utmerket det også (men blir ikke fint på bilder).
Ønsker du en mindre kompakt havregrøt, har du i en halv teskje bakepulver. Da blir den enda mer lik en kake – i alle fall utseendemessig.



P.S. Har du lyst på brownievarianten du trodde du skulle få da du så bildet øverst i dette innlegget?
Bruk denne oppskriften på brownies, og lag pistasjkremen under her – men ha i 1 dl melis istedenfor lønnesirupen – som topping.

Ovnsbakt havregrøt med sjokolade og pistasj
Ingredients
- 2,5 dl plantemelk
- 1 ss eplesideredik
- 50 g sjokolade
- 50 g valnøtter eller aller helst pistasjnøtter, om du har
- 100 g vegansk yoghurt naturell
- 75 g havregryn
- 50 g havremel
- 30 g kakaopulver
- eventuelt 0,5 ts bakepulver for en mer luftig variant
- 1 godt moden banan
Pistasjkrem
- 200 g vegansk kremost naturell
- 40 g pistasjsmør
- 3 ss lønnesirup
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader og smør og mel en liten ildfast form (her har jeg brukt en med indre mål på ca. 19*14 cm).
- Rør sammen melk og eddik, la det stå noen minutter slik at det får tyknet godt.
- Grovhakk sjokolade og nøtter.
- Rør havregryn, havremel, kakaopulver og eventuelt bakepulver inn i melkeblandingen. Mos inn bananen, og vend inn sjokolade og nøtter.
- Hell over i den ildfaste formen, og stek i ovnen i 30 minutter.
Pistasjkrem
- Rør sammen ingrediensene.
- Server ovnsbakt havregrøt varm, lun eller kald sammen med pistasjkremen og eventuelt et lite dryss kakaopulver. Husk at varm havregrøt får kremen til å smelte, så dersom den ikke er avkjølt bør du ha kremen ved siden av.
Flere oppskrifter
-
Ostekakebrownies
Altsåååå ostekakebrownies! Disse laget jeg første gang til en feiring på jobb. Litt i full fart uten oppskrift. La ut en liten story på Instagram på dem, og vips, 100+ meldinger av folk som trengte oppskrift. Gøy når det jeg gjør er populært, men litt…
-
Sjokoladekake uten steking
Luftig og skikkelig smaksrik kake som ikke trenger stekeovn. Bruker du glutenfritt havremel blir kaken glutenfri.