Nykål med peanøttsaus

Nykål med peanøttsaus

Det øyeblikket jeg forstod at jeg var blitt voksen, var da jeg ble superglad over at årets nykål var kommet til butikken.

Nykål, vårkål, sommerkål… kjært barn har mange navn, og selv om det minner en del om hodekål, så er det noe helt spesielt godt med denne typen kål.

Og aller, aller best synes jeg det blir når det blir stekt kjapt på så høy temperatur at det nesten blir brent, servert med en kremet saus. Enkelt og knallgodt.

Nykål med peanøttsaus

Dette er en super sommerlig rett der kål stekes eller grilles på høy temperatur, og serveres med en kremet og smaksrik peanøttsaus. Server den som en forrett, eller i selskap med andre småretter.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Course forrett
Cuisine asiatisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 ss peanøtter
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 cm ingefær
  • 1 rød chili
  • 0,5 lime
  • 1 ss malt koriander
  • 4 stilker koriander
  • olje
  • 3 ss peanøttsmør
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1 ss soyasaus
  • salt
  • 1 nykål

Instructions
 

  • Ha peanøttene i en foodprocessor og grovhakk dem ved hjelp av "pulse"-funksjonaliteten. Det tar ikke mange sekundene. Legg dem til side, la foodprocessoren stå.
  • Ha sjalottløk, hvitløk, ingefær, chili, limesaft, tørka og fersk koriander, samt 2 ss olje i foodprocessoren. Kjør til det hele er ganske godt hakka. Du må nok ta av lokket og dytte massen ned et par, tre ganger før det er ferdig.
  • Varm opp litt olje til medium temperatur i en gryte. Ha i blandingen, og la den steke i 3-4 minutter.
  • Rør inn peanøttsmør, kokosmelk og soyasaus, la det koke opp, skru deretter ned temperaturen og la sausen surre til kålen er klar. Smak ev. til med litt salt.
  • Del kålen i fire like store båter, prøv å skjære gjennom den harde stilken slik at hver bit har noe å henge fast i.
  • Varm opp litt olje til høy temperatur i en stekepanne, og stek kålen på hver siden til den er fin og gyllen. Dryss over litt salt.
    Eventuelt kan du fyre opp grillen og grille kål på direkte varme.
  • Server kålen nystekt, hell peanøttsaus over og topp med grovhakka peanøtter.
Keyword blåmkål, nykål, sommerkål, sommermat

Flere oppskrifter

  • Jackfruit i peanøttsaus

    Jackfruit i peanøttsaus

    Nydelig bowl med kremet saus, stekt jackfruit og ovnsbakt søtpotet.

    Les mer

  • Blomkål i appelsinsaus

    Blomkål i appelsinsaus

    Forsideoppskriften fra min første bok!

    Les mer

  • Kinesisk grønnsakswok

    Kinesisk grønnsakswok

    … eventuelt” en stor stekepanne med kinesisk saus, grønnsaker og ovnsbakt tofu”. Men “kinesisk grønnsakswok” klinger hakket bedre. Ikke knallgodt altså, så forslag til nye oppskriftsnavn i kommentarfeltet mottas med stor takknemlighet.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating