Restesuppe

“Hvordan finner du på alle oppskriftene på bloggen?” er et spørsmål som går igjen ofte. Og her skal dere få det ærlige svaret: Venninne Annika på besøk. Vi er sultne. Det eneste jeg har i grønnsaksskuffen er søtpotet, grønnkål, paprika og hvitløk, og jeg vet at Annika liker best indisk mat.
Grønnkålen får bli chips i stekeovnen, og mens de andre grønnsakene freser i gryta tømmer jeg krydderhyllen for de indiske smakene. Og SÅNN går nå dagene.



Denne suppen ble veldig god. Overraskende, egentlig, med tanke på hvor lettvint den var. Server den gjerne med litt godt, hjemmelaget indisk brød, og ha eventuelt i noen kikerter hvis du er skrubbsulten.

Restesuppe
Ingredients
- 1 mellomstor søtpotet
- 0,5 rød paprika
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- olje til steking
- 1 ts chiliflak eller chilipulver kan erstattes av en finhakket rød chili
- 1 ts gurkemeie
- 0,5 ts garam masala
- 1 ts spisskummen
- 1 ts tørket koriander malt eller frø
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts tørket ingefær kan erstattes av en centimeter ingefær som finhakkes
- 0,5 ts sennepsfrø kan sløyfes
- litt vann
- 4 dl kokosmelk
- salt
- 4 stilker koriander
Grønnkålchips (blir mer enn til to suppeporsjoner):
- 1 "kvast"/liten gren grønnkål eventuelt 1 pose ferdig oppkuttet
- 0,5 dl næringsgjær
- salt
- 4 ss olje
Instructions
- Skrell søtpoteten og skjær den i mindre biter. Rens paprikaen og skjær den i mindre biter også. Finhakk hvitløk.
- Varm opp olje i en gryte. Ha i hvitløk, chiliflak, gurkemeie, garam masala, spisskummen, tørket koriander, paprikapulver, tørket ingefær og sennepsfrø. Fres det i et par minutter.
- Ha i søtpotet og paprika og surr det hele sammen i et par minutter til. Hell på litt vann slik at det dekker bunnen på hele gryten. Hell deretter i kokosmelk og la det hele koke opp.
- Kok til søtpotetbitene er møre. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en foodprocessor (pass på så du ikke brenner deg). Spe eventuelt med litt mer vann for en tynnere suppe.
- Smak til med salt. Grovhakk koriander og ha i rett før servering.
Grønnkålchips:
- Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
- Riv stilkene av grønnkålen, og del bladene i mindre biter. Ha dem i en bolle.
- Rør sammen næringsgjær, salt og olje, og smør blandingen over bladene i bollen.
- Fordel grønnkålbladene utover stekebrettene, og stek i cirka ti minutter. Er ikke chipsen sprø, så vender du litt på bladene og steker videre i fem minutter.
- Server suppen med grønnkålchips på toppen, eller ved siden av.
Flere oppskrifter
-
Spicy “ramen”
Jeg føler at ramen-oppskrifter er noe superhellig, som man helst ikke skal begi seg ut på før man har gått på kurs ca. like lang tid som det tar å bli pilot. Og det er jeg rett og slett ikke tålmodig nok til.
-
Kremet jordskokksuppe
En fyldig og smaksrik suppe, som passer godt på de dagene du skal imponere litt ekstra.
-
Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.
2 thoughts on “Restesuppe”
Leave a Reply
Bare meg som ikke ser fremgangsmåten på suppa..?
Denne har falt ut! Takk for at du kommenterte det, har fått den på plass igjen nå!