Vegansk ukemeny: uke 41, 2025

Høsten er her – og jeg klager ikke. Surt og mørkt ute? Perfekt unnskyldning til å være inne og lage mat.
Denne uken er det høstferie i Stavanger, og det betyr for min del at det er bedre tid å bruke på nettopp mat. Menyen er fylt med grønnsaker jeg liker ekstra godt på denne tiden: søtpotet, sopp, gresskar og rødbeter, med mye krydder fra varmere breddegrader.









Flere oppskriftsforslag
-
Gresskar i hovedrollen
Visste du at gresskar kan brukes til veldig mye mer enn halloweenpynt?
-
Lag ditt eget veganske pålegg
På utkikk etter gode oppskrifter på vegansk pålegg? Her har jeg samlet 11 varianter – fra cashewbasert smørepålegg og hjemmelaget pesto, til søte og salte favoritter som passer til både frokost og kvelds.
-
Oppskriftene fra Oslo Vegetarfestival
I helgen fikk jeg holde matkurs på Oslo Vegetarfestival, og det var skikkelig stas. Det er noe helt eget med å møte folk som er nysgjerrige på plantebasert mat og som har lyst til å lære mer. Den entusiasmen smitter! At festivalen i 15 år…
-
Plommetider (hej, hej)
Lurer du på hva du skal gjøre med alle plommene i hagen? Her er mine beste forslag.
-
Tapaskveld
Alle mine beste oppskrifter på vegansk tapas på ett sted.




