Vegansk ukemeny: uke 41, 2025

Vegansk ukemeny: uke 41, 2025

Høsten er her – og jeg klager ikke. Surt og mørkt ute? Perfekt unnskyldning til å være inne og lage mat.

Denne uken er det høstferie i Stavanger, og det betyr for min del at det er bedre tid å bruke på nettopp mat. Menyen er fylt med grønnsaker jeg liker ekstra godt på denne tiden: søtpotet, sopp, gresskar og rødbeter, med mye krydder fra varmere breddegrader.

1
søtpotetsuppe med sprøstekte linser
Mandag: søtpotetsuppe med sprøstekte linser
Fyldig og smaksrik suppe toppet med sprøstekte, proteinrike linser.
Klikk her for oppskrift
2
Tirsdag: pastasalat med kikerter
Supergod pastasalat der du får brukt opp både rester og råvarer fra tørrvareskuffene.
Klikk her for oppskrift
3
Onsdag: tofu i grønn curry
Thai-inspirert gryte der grønnsaker kokes i en saus av grønn curry og kokosmelk, og toppes med sprø tofu.
Klikk her for oppskrift
4
Torsdag: søtpotet tikka masala
Nydelig indiskinspirert middag på vegansk vis. Sausen lages vanligvis med krydder, tomater og fløte, denne varianten er med kokosmelk.
Klikk her for oppskrift
5
Vegansk tacokjøtt med linser og sopp
Fredag: taco med linser og sopp
Et fullvegansk og hjemmelaget alternativ til kjøttdeigen i tacoen.NB. Her står det fire porsjoner, det er basert på at du har en del tilbehør i tacoen. Har du lite – da holder oppskriften kun til to porsjoner.
Klikk her for oppskrift
6
Søndag: lasagne med sopp og spinat
Nydelig lasagne med cashewsaus, spinatsaus og masse grønnsaker.
Klikk her for oppskrift
7
Søndag: bakt bete på bygg
Mettende bygg, supergod rødbete, og en herlig, frisk pesto på toppen.
Klikk her for oppskrift
8
Ukens dessert: bananlapper
Fluffy og kjempegode lapper basert på… kikertlake!
Klikk her for oppskrift
9
Ukens bakst: gresskarcupcakes
Saftige og smaksrike veganske cupcakes med gresskar, masse godt krydder og en nydelig kremostglasur.
Klikk her for oppskrift

Flere oppskriftsforslag

  • Gresskar i hovedrollen

    Gresskar i hovedrollen

    Visste du at gresskar kan brukes til veldig mye mer enn halloweenpynt?

    Les mer

  • Lag ditt eget veganske pålegg

    Lag ditt eget veganske pålegg

    På utkikk etter gode oppskrifter på vegansk pålegg? Her har jeg samlet 11 varianter – fra cashewbasert smørepålegg og hjemmelaget pesto, til søte og salte favoritter som passer til både frokost og kvelds.

    Les mer

  • Oppskriftene fra Oslo Vegetarfestival

    Oppskriftene fra Oslo Vegetarfestival

    I helgen fikk jeg holde matkurs på Oslo Vegetarfestival, og det var skikkelig stas. Det er noe helt eget med å møte folk som er nysgjerrige på plantebasert mat og som har lyst til å lære mer. Den entusiasmen smitter! At festivalen i 15 år…

    Les mer

  • Plommetider (hej, hej)

    Plommetider (hej, hej)

    Lurer du på hva du skal gjøre med alle plommene i hagen? Her er mine beste forslag.

    Les mer

  • Tapaskveld

    Tapaskveld

    Alle mine beste oppskrifter på vegansk tapas på ett sted.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *