Lasagne med sopp og spinat

Lasagne altså. Så godt! Jeg elsker lasagne i allslags varianter. Det blir visst alltid vellykket når vi lar pastaplater koke i gode sauser inni stekeovnen. I tillegg er det en rett det er lett å lage mange av når vi først er i gang, slik at fryseren kan fylles opp med digg middager til travle hverdager. Sånt liker jeg veldig godt.
I denne varianten prøvde jeg rett og slett å presse inn så mange grønnsaker som mulig. Resultatet ble en spinatsaus som ikke kan freestyles så mye, men et eget lag grønnsaker der alt passer inn. Her har jeg hatt i sopp, squash og aubergine, men her kan du virkelig bruke alt av grønnsaker. Tips: skjær dem gjerne i litt mindre biter enn det jeg har gjort dersom du vil få til en vakker video til Instagram i samme slengen…



Vegansk lasagne med sopp og spinat
Ingredients
Cashewsaus
- 100 g cashewnøtter urista, usalta
- 2,5 dl vann
- 4 ss revet vegansk ost ev. 3 ss næringsgjær
- 1 ss oregano
- 1 ss soyasaus
- 1 ts eplesidereddik ev. annen lys eddik eller sitronsaft
- 0,5 ts salt
Grønnsaker
- 2-3-4 sjampinjong kommer an på størrelsen
- 0,5 aubergine
- 0,5 squash
- 1 hvitløksfedd
- olje til steking
- salt
- pepper
Spinatsaus
- 2 hvitløksfedd
- olje til steking
- 200 g frossen spinat
- 0,5 ts salt
- 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning/-pulver ev. grønnsakskraft
- 2 ss balsamicoeddik
Montering
- lasagneplater
Instructions
- Stekeovnen skal på 200 grader, men du kan godt vente med å forvarme den før du er godt i gang med oppskriften. Erfaringsmessig tar det lengre tid å gjøre klar fyllet enn det tar på å varme opp ovnen. Finn fram en mellomstor ildfast form.
Cashewsaus
- Bløtlegg nøttene i vann før du starter. Dersom de får ligge en time er det topp, hvis du ikke har tid kan de i alle fall ligge mens du gjør klar grønnsakene og spinatsausen.
- Når du er klar til å lage sausen, heller du vannet av nøttene og har dem i en foodprocessor eller blender. Tilsett vann, ost, oregano, soyasaus, eddik og salt, og kjør det til en helt jevn saus.
Grønnsaker
- Skjær sopp i skiver, aubergine og squash i terning, og finhakk hvitløk (NB. det skal også hvitløk i spinatsausen, så det kan være greit å hakke alt samtidig.
- Varm opp litt olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Stek først soppen i noen minutter, tilsett deretter squash og aubergine. Stek et par minutter til, ha så i hvitløk, og krydre med salt og pepper. Stek til både sopp, squash og aubergine begynner å bli gylne, ta deretter platen av varmen.
Spinatsaus
- Finhakk hvitløk. Varm opp litt olje til medium temperatur i en stekepanne, og ha i hvitløk og spinat. Krydre med salt, og hell på vann med buljongterning og balsamicoeddik. La det koke i ca. 5 minutter, til all spinaten er tint og “løst opp”.
Montering
- Anrett lagvis i den ildfaste formen: spinat, grønnsaker, lasagneplater og cashewsaus. Avhengig av størrelsen på formen så skal du nok få 3-4-5 runder. Topp med et lag cashewsaus. Dekk den gjerne til med aluminiumsfolie, som du tar av mot slutten av steketiden. Sett i ovnen og stek i 30 minutter.
Flere oppskrifter
-
Pasta med palmekål og småtomater
Lettvint vegansk middag med kun syv ingredienser. Her trenger du fem minutter på forberedelser, ellers gjør stekeovnen hele jobben for deg.
-
Grønnkålpasta fra Sykt billig
Dette er en lettvint og billig middag med råvarer jeg ofte har hjemme.
-
Pastasalat med paprikasaus
En nydelig kremet pastasalat helt uten egg og meieriprodukter.