Lasagne med sopp og spinat

Lasagne med sopp og spinat

Lasagne altså. Så godt! Jeg elsker lasagne i allslags varianter. Det blir visst alltid vellykket når vi lar pastaplater koke i gode sauser inni stekeovnen. I tillegg er det en rett det er lett å lage mange av når vi først er i gang, slik at fryseren kan fylles opp med digg middager til travle hverdager. Sånt liker jeg veldig godt.

I denne varianten prøvde jeg rett og slett å presse inn så mange grønnsaker som mulig. Resultatet ble en spinatsaus som ikke kan freestyles så mye, men et eget lag grønnsaker der alt passer inn. Her har jeg hatt i sopp, squash og aubergine, men her kan du virkelig bruke alt av grønnsaker. Tips: skjær dem gjerne i litt mindre biter enn det jeg har gjort dersom du vil få til en vakker video til Instagram i samme slengen…

Lasagne med sopp og spinat

Nydelig lasagne med cashewsaus, spinatsaus og masse grønnsaker.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

Cashewsaus

 • 100 g cashewnøtter urista, usalta
 • 2,5 dl vann
 • 4 ss revet vegansk ost ev. 3 ss næringsgjær
 • 1 ss oregano
 • 1 ss soyasaus
 • 1 ts eplesidereddik ev. annen lys eddik eller sitronsaft
 • 0,5 ts salt

Grønnsaker

 • 2-3-4 sjampinjong kommer an på størrelsen
 • 0,5 aubergine
 • 0,5 squash
 • 1 hvitløksfedd
 • olje til steking
 • salt
 • pepper

Spinatsaus

 • 2 hvitløksfedd
 • olje til steking
 • 200 g frossen spinat
 • 0,5 ts salt
 • 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning/-pulver ev. grønnsakskraft
 • 2 ss balsamicoeddik

Montering

 • lasagneplater

Instructions
 

 • Stekeovnen skal på 200 grader, men du kan godt vente med å forvarme den før du er godt i gang med oppskriften. Erfaringsmessig tar det lengre tid å gjøre klar fyllet enn det tar på å varme opp ovnen. Finn fram en mellomstor ildfast form.

Cashewsaus

 • Bløtlegg nøttene i vann før du starter. Dersom de får ligge en time er det topp, hvis du ikke har tid kan de i alle fall ligge mens du gjør klar grønnsakene og spinatsausen.
 • Når du er klar til å lage sausen, heller du vannet av nøttene og har dem i en foodprocessor eller blender. Tilsett vann, ost, oregano, soyasaus, eddik og salt, og kjør det til en helt jevn saus.

Grønnsaker

 • Skjær sopp i skiver, aubergine og squash i terning, og finhakk hvitløk (NB. det skal også hvitløk i spinatsausen, så det kan være greit å hakke alt samtidig.
 • Varm opp litt olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Stek først soppen i noen minutter, tilsett deretter squash og aubergine. Stek et par minutter til, ha så i hvitløk, og krydre med salt og pepper. Stek til både sopp, squash og aubergine begynner å bli gylne, ta deretter platen av varmen.

Spinatsaus

 • Finhakk hvitløk. Varm opp litt olje til medium temperatur i en stekepanne, og ha i hvitløk og spinat. Krydre med salt, og hell på vann med buljongterning og balsamicoeddik. La det koke i ca. 5 minutter, til all spinaten er tint og “løst opp”.

Montering

 • Anrett lagvis i den ildfaste formen: spinat, grønnsaker, lasagneplater og cashewsaus. Avhengig av størrelsen på formen så skal du nok få 3-4-5 runder. Topp med et lag cashewsaus. Dekk den gjerne til med aluminiumsfolie, som du tar av mot slutten av steketiden. Sett i ovnen og stek i 30 minutter.
Keyword lasagne, pasta

Flere oppskrifterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating