Vegansk lasagne med sopp og spinat
Nydelig lasagne med cashewsaus, spinatsaus og masse grønnsaker.
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Cashewsaus
- 100 g cashewnøtter urista, usalta
- 2,5 dl vann
- 4 ss revet vegansk ost ev. 3 ss næringsgjær
- 1 ss oregano
- 1 ss soyasaus
- 1 ts eplesidereddik ev. annen lys eddik eller sitronsaft
- 0,5 ts salt
Grønnsaker
- 2-3-4 sjampinjong kommer an på størrelsen
- 0,5 aubergine
- 0,5 squash
- 1 hvitløksfedd
- olje til steking
- salt
- pepper
Spinatsaus
- 2 hvitløksfedd
- olje til steking
- 200 g frossen spinat
- 0,5 ts salt
- 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning/-pulver ev. grønnsakskraft
- 2 ss balsamicoeddik
Cashewsaus
Bløtlegg nøttene i vann før du starter. Dersom de får ligge en time er det topp, hvis du ikke har tid kan de i alle fall ligge mens du gjør klar grønnsakene og spinatsausen.
Når du er klar til å lage sausen, heller du vannet av nøttene og har dem i en foodprocessor eller blender. Tilsett vann, ost, oregano, soyasaus, eddik og salt, og kjør det til en helt jevn saus.
Grønnsaker
Skjær sopp i skiver, aubergine og squash i terning, og finhakk hvitløk (NB. det skal også hvitløk i spinatsausen, så det kan være greit å hakke alt samtidig.
Varm opp litt olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Stek først soppen i noen minutter, tilsett deretter squash og aubergine. Stek et par minutter til, ha så i hvitløk, og krydre med salt og pepper. Stek til både sopp, squash og aubergine begynner å bli gylne, ta deretter platen av varmen.
Spinatsaus
Finhakk hvitløk. Varm opp litt olje til medium temperatur i en stekepanne, og ha i hvitløk og spinat. Krydre med salt, og hell på vann med buljongterning og balsamicoeddik. La det koke i ca. 5 minutter, til all spinaten er tint og "løst opp".
Montering
Anrett lagvis i den ildfaste formen: spinat, grønnsaker, lasagneplater og cashewsaus. Avhengig av størrelsen på formen så skal du nok få 3-4-5 runder. Topp med et lag cashewsaus. Dekk den gjerne til med aluminiumsfolie, som du tar av mot slutten av steketiden. Sett i ovnen og stek i 30 minutter.