Linda sine bananlapper

Linda sine bananlapper

Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens. 

Det er kanskje ingenting som lukter så godt som stekingen av lapper. Det er godt mulig at det er derfor jeg liker dem så godt.

Å komme hjem til mor, eller mormor, forvente “vanlig” lukt – men bli møtt av lappelukten og stekelyden, da snakker vi om at dagen går fra terningkast to til terningkast seks veldig kjapt.

Jeg har lenge vært fan av oppskriftene til Linda Stuhaug, og jeg synes hun klarer å gjenskape mange av de gode smakene jeg kjenner fra oppveksten. Disse lappene er litt annerledes – hun bruker nemlig banan og havremel i dem – som gir litt banansmak og litt grovere konsistens enn det jeg er vant med. Men de smaker fantastisk – og konsistensen er også gull – takket være den “hemmelige” ingrediensen kikertlake.

Lake fra en boks kikerter, rett og slett. En glimrende erstatter for egg i bakst. Bruk den i lappene, og sjekk gjerne i arkivet mitt etter noe godt du kan bruke kikertene til.

Linda Stuhaug sine bananlapper

Fluffy og kjempegode lapper basert på… kikertlake!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Svelling 10 minutes
Total Time 35 minutes
Course Dessert, lapper, pannekaker
Servings 12 stk.

Ingredients
  

  • 1,5 dl kikertlake/aquafaba fra ca. 1 boks kikerter
  • 2 bananer godt modne
  • 100 g vegansk yoghurt naturell eller med vaniljesmak
  • 0,5 dl vann
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts kardemomme
  • 100 g havremel
  • 50 g hvetemel
  • olje til steking

Instructions
 

  • Ha alle ingrediensene utenom hvetemelet og oljen i en foodprocessor eller blender, og kjør til du har en helt jevn røre. Tilsett deretter hvetemelet, og kjør kjapt igjen, slik at det blandes inn.
  • La røren svelle i minst 10 minutter. Den kan helt fint plasseres i kjøleskapet til neste dag, om du er god på planlegging.
  • Varm opp en stekepanne til medium temperatur. Ha i litt olje. Stek først en test-lapp for å sjekke om røren er tykk nok (hvis ikke har du i litt ekstra vann), og for å eventuelt justere temperaturen.
  • Stek lapper av resten av røren. Servér dem f.eks. med bær, syltetøy, margarin eller is.
Keyword aquafaba, linda stuhaug

Flere oppskrifter

  • Linda sine bananlapper

    Linda sine bananlapper

    Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens.  Det er kanskje ingenting som lukter så godt som stekingen av lapper. Det er godt mulig at det er derfor jeg liker dem så godt. Å komme hjem til mor, eller mormor, forvente “vanlig”…

  • Bananbrød med hasselnøtter

    Bananbrød med hasselnøtter

    Saftig, søt og åååå så god kake og brød-hybrid.

  • Banankake

    Banankake

    Herlig sukkerbunn med banan, pisket krem og sjokoladeganache. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating