Pastasalat med paprikasaus

Pastasalat med paprikasaus

En nydelig kremet pastasalat helt uten egg og meieriprodukter.

Jeg elsker pastasalat! Spesielt den superkrema varianten, som du lager som tilbehør til grillmaten, men nesten spiser opp mens du lener deg over kjøkkenbenken og bare tar én liten bit til…

Her har jeg laget en herlig, krema saus av paprika og valnøtter (og ganske mye annet altså). De bakes først i ovnen – slik at smaken blir ekstra god – deretter kjøres de til en helt jevn saus i en foodprocessor eller blender.

Hele prosessen tar ikke lang tid, nesten ikke lenger tid enn å koke pasta faktisk, og resultatet blir skikkelig bra.

I tillegg til pasta og denne sausen har jeg i ruccolasalat og småtomater her, men dette kan varieres. Alle typer bladsalat, spinat, kanskje dampet brokkoli, spirer, stekt tofu eller stekt aubergine, for eksempel, vil passe inn.

På toppen har vi “knas” laget av brødsmuler, sitronskall og urter. Her kan du godt supplere med litt næringsgjær, om du har det på lur. Da blir det ekstra godt.

Vegansk pastasalat med paprikasaus

En nydelig kremet pastasalat helt uten egg og meieriprodukter.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course salat
Cuisine italiensk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 rød paprika
  • 1 sitron
  • 2-3-4 stilker basilikum
  • 2-3-4 stilker bladpersille
  • 1 håndfull småtomater
  • 60 g valnøtter
  • 2 gode skiver halvgammelt brød
  • 400 g tørka pasta
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • salt
  • pepper
  • 0,5 dl kaldpresset raps- eller olivenolje
  • 0,5 ts chiliflak
  • 50 g ruccolasalat

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skjær paprikaen i to. Riv skallet av sitronen og press ut saften. Grovhakk basilikum og bladpersille. Skjær tomatene i to.
  • Legg paprikaen med skinnet opp på stekebrettet. Sett brettet midt i ovnen og stek i 10 minutter. Ta det deretter ut, legg på brødskivene og valnøttene, og stek i 8-10 minutter til. Vend på brødskivene og nøttene halvveis i steketiden.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken. Når pastaen når al dente-konsistens, tar du vare på 3 dl av kokevannet, og heller av resten. Skyll deretter pastaen i kaldt vann, slik at kokeprosessen slutter.
  • Riv de ovnstekte brødskivene i mindre biter. Ha dem deretter i en foodprocessor, og kjør til det blir smuler. Legg halvparten av smulene til side. Ha i paprikabitene, valnøttene, hvitløksfeddene og sitronsaften, samt røkt paprikapulver, chilflak, salt og pepper. Kjør til det blir en slags tykk puré.
  • Hell deretter oljen mens maskinen går, til du får en saus. Ha i pastavann til du får en fin, tyktflytende konsistens.
  • Bland resten av brødsmulene med sitronskall, persille og basilikum.
  • Bland sammen sausen, pasta, brokkoli og ruccolasalat. Dryss brødsmuleblandingen over. Salaten kan servéres med en gang, eller stå opp til et døgn i kjøleskap.
Keyword pastasalat
  • Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

    Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

    Nydelig, mettende salat med kjøkkenhagegrønnsaker og urtebasert cashewdressing.

  • Grønnkålsalat med småtomater fra Sykt billig

    Grønnkålsalat med småtomater fra Sykt billig

    Dette er en lettvint, smaksrik og rimelig salat. Har du grønnkål og tomater i hagen blir den ekstra billig.

  • Pastasalat med paprikasaus

    Pastasalat med paprikasaus

    En nydelig kremet pastasalat helt uten egg og meieriprodukter. Jeg elsker pastasalat! Spesielt den superkrema varianten, som du lager som tilbehør til grillmaten, men nesten spiser opp mens du lener deg over kjøkkenbenken og bare tar én liten bit til… Her har jeg laget en…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating