Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær paprikaen i to. Riv skallet av sitronen og press ut saften. Grovhakk basilikum og bladpersille. Skjær tomatene i to.
Legg paprikaen med skinnet opp på stekebrettet. Sett brettet midt i ovnen og stek i 10 minutter. Ta det deretter ut, legg på brødskivene og valnøttene, og stek i 8-10 minutter til. Vend på brødskivene og nøttene halvveis i steketiden.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Når pastaen når al dente-konsistens, tar du vare på 3 dl av kokevannet, og heller av resten. Skyll deretter pastaen i kaldt vann, slik at kokeprosessen slutter.
Riv de ovnstekte brødskivene i mindre biter. Ha dem deretter i en foodprocessor, og kjør til det blir smuler. Legg halvparten av smulene til side. Ha i paprikabitene, valnøttene, hvitløksfeddene og sitronsaften, samt røkt paprikapulver, chilflak, salt og pepper. Kjør til det blir en slags tykk puré.
Hell deretter oljen mens maskinen går, til du får en saus. Ha i pastavann til du får en fin, tyktflytende konsistens.
Bland resten av brødsmulene med sitronskall, persille og basilikum.
Bland sammen sausen, pasta, brokkoli og ruccolasalat. Dryss brødsmuleblandingen over. Salaten kan servéres med en gang, eller stå opp til et døgn i kjøleskap.