Linda Stuhaug sine bananlapper
Fluffy og kjempegode lapper basert på... kikertlake!
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Svelling 10 minutes mins
Total Time 35 minutes mins
Course Dessert, lapper, pannekaker
- 1,5 dl kikertlake/aquafaba fra ca. 1 boks kikerter
- 2 bananer godt modne
- 100 g vegansk yoghurt naturell eller med vaniljesmak
- 0,5 dl vann
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 0,5 ts kardemomme
- 100 g havremel
- 50 g hvetemel
- olje til steking
Ha alle ingrediensene utenom hvetemelet og oljen i en foodprocessor eller blender, og kjør til du har en helt jevn røre. Tilsett deretter hvetemelet, og kjør kjapt igjen, slik at det blandes inn.
La røren svelle i minst 10 minutter. Den kan helt fint plasseres i kjøleskapet til neste dag, om du er god på planlegging.
Varm opp en stekepanne til medium temperatur. Ha i litt olje. Stek først en test-lapp for å sjekke om røren er tykk nok (hvis ikke har du i litt ekstra vann), og for å eventuelt justere temperaturen.
Stek lapper av resten av røren. Servér dem f.eks. med bær, syltetøy, margarin eller is.
Keyword aquafaba, linda stuhaug