Rotgrønnsakscurry

Rotgrønnsakscurry

Norge + Thailand = sant.

Her bakte jeg rotgrønnsakene i ovnen, istedenfor å steke dem i panna som jeg vanligvis ville ha gjort. Men for en forskjell! De smakte rett og slett fantastisk, og de ekstra minuttene med matlagingstid gjorde ingenting.

Sausen er en standard currysaus med kokosmelk. Nudlene må gjerne byttes ut med fullkornsnudler om du vil ha en sunnere variant, eventuelt kan de byttes ut med flere grønnsaker.

vegansk rotgrønnsakscurry oppskrift

Rotgrønnsakscurry

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course hovedrett
Cuisine thailandsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 rødbete
  • 2 små søtpoteter eller 1 medium/stor
  • 1 pastinakk
  • 1 gulrot
  • 4 ss nøytral olje
  • 100 g hvetenudler
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 2 ss rød currypaste
  • 3 dl grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • 1 ss soyasaus
  • 2 dl desiliter kokosmelk
  • 0,5 lime
  • 1 ss agavesirup
  • 4 stilker koriander

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skrell rødbete, søtpoteter, pastinakk og gulrot, og skjær opp i terninger eller ringer med tykkelse på cirka én centimeter.
  • Fordel grønnsakene utover stekebrettet, vend inn halvparten av oljen med hendene. Bak i ovnen i en halvtime, grønnsakene skal være møre og fine.
  • Mens grønnsakene bakes kan du gjøre klar resten av retten.
  • Kok opp godt med vann i en liten gryte. Ha i nudlene og kok dem til al dente-konsistens. Sil av vannet og sett nudlene til sides.
  • Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær.
  • Varm opp resten av oljen til medium varme i en panne. Ha i løk, hvitløk, ingefær og currypaste, og la det surre noen minutter under jevnlig omrøring.
  • Ha i grønnsakskraft og soyasaus, og la det koke opp. Tilsett kokosmelk, limesaft og agavesirup, skru ned varmen og la sausen småkoke til grønnsakene er ferdige.
  • Grovhakk koriander.
  • Før servering har du i nudlene.
  • Anrett i skåler med nudler og saus nederst, grønnsaker over de, og topp det hele med koriander. Server rykende varmt.
Keyword curry, nudler

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating