Go Back
vegansk rotgrønnsakscurry oppskrift

Rotgrønnsakscurry

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course hovedrett
Cuisine thailandsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 rødbete
  • 2 små søtpoteter eller 1 medium/stor
  • 1 pastinakk
  • 1 gulrot
  • 4 ss nøytral olje
  • 100 g hvetenudler
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 2 ss rød currypaste
  • 3 dl grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • 1 ss soyasaus
  • 2 dl desiliter kokosmelk
  • 0,5 lime
  • 1 ss agavesirup
  • 4 stilker koriander

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skrell rødbete, søtpoteter, pastinakk og gulrot, og skjær opp i terninger eller ringer med tykkelse på cirka én centimeter.
  • Fordel grønnsakene utover stekebrettet, vend inn halvparten av oljen med hendene. Bak i ovnen i en halvtime, grønnsakene skal være møre og fine.
  • Mens grønnsakene bakes kan du gjøre klar resten av retten.
  • Kok opp godt med vann i en liten gryte. Ha i nudlene og kok dem til al dente-konsistens. Sil av vannet og sett nudlene til sides.
  • Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær.
  • Varm opp resten av oljen til medium varme i en panne. Ha i løk, hvitløk, ingefær og currypaste, og la det surre noen minutter under jevnlig omrøring.
  • Ha i grønnsakskraft og soyasaus, og la det koke opp. Tilsett kokosmelk, limesaft og agavesirup, skru ned varmen og la sausen småkoke til grønnsakene er ferdige.
  • Grovhakk koriander.
  • Før servering har du i nudlene.
  • Anrett i skåler med nudler og saus nederst, grønnsaker over de, og topp det hele med koriander. Server rykende varmt.
Keyword curry, nudler