Gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry

Dette er en aldeles nydelig gryte med masse god smak.
Har du ikke gresskar kan du bruke søtpotet, og har du ikke spinat kan du bruke grønnkål. Har du rester blir de en utmerket lunsj i morgen, eller du kan bruke dem i disse herlige lappene.


Gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry
Ingredients
- 800 g gresskar
- 100 g spinat
- thaibasilikum hvis du får tak i kan erstattes av vanlig basilikum
- 1 dl peanøtter
- 2 dl ris
- 1 ss olje til steking
- 2 ss thailandsk grønn currypaste
- 1 ts brunt sukker
- 2 ss peanøttsmør
- 2,5 dl vann
- 2,5 dl kokoskrem/kokosfløte
- 2 ss soyasaus
- salt
- pepper
Instructions
- Skrell gresskar, fjern kjernene og skjær fruktkjøttet i terninger. Vask og grovhakk spinat. Grovhakk også basilikum og peanøtter.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Sett en gryte på medium til høy temperatur og ha i olje. Tilsett gresskar, og la det steke i noen minutter på hver side, slik at det begynner å få stekeskorpe.
- Rør inn currypaste og brunt sukker, og la det surre i et minutt. Rør sammen peanøttsmør i vannet, og hell i, hell også kokoskremen og soyasausen. La det hele koke opp, og deretter småkoke til gresskarterningene er helt møre. Rør inn spinat og mesteparten av basilikumen de siste minuttene, og smak til med salt og pepper.
- Server gryten på ris, topp med resten av basilikumen og peanøttene.
Flere oppskrifter
-
Rista gresskarkjerner
Glad i å lage mat med gresskar? Husk at kjernene ikke trenger å kastes – de kan brukes videre i matlaging.
-
Quinoa med ovnsbakt gresskar og friske urter
På sommeren er jeg skikkelig glad i salater – inkludert dem der vi kanskje drar salatbegrepet litt lenger enn vanlig – som kan spises varme, lune og kalde. Retter du kan spise som de er, retter du kan lage opp i forveien og ta med…
-
Ukemeny med masse gresskar
Det er den skumle tiden på året igjen. Tiden da oppegående, voksne folk plutselig synes det er helt topp å kaste store mengder mat.
3 thoughts on “Gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry”
Leave a Reply



Elsker denne oppskriften:) lett og rask å lage, smaker fantastisk, metter utrolig godt og trenger bare kjöpe greesskar for har jo resten av ingrediensene hjemme. Like godt hver gang:)
Denne er bare aldeles nydelig!! Knallgod og så utrolig enkel å lage! Deilig kremet, sunn og proppfull av smak. En absolutt favoritt i heimen! <3
Utrolig koselig at flere liker den så godt! Tusen takk for kommentar 🙂