Gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry

Gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry

Dette er en aldeles nydelig gryte med masse god smak. 

Har du ikke gresskar kan du bruke søtpotet, og har du ikke spinat kan du bruke grønnkål. Har du rester blir de en utmerket lunsj i morgen, eller du kan bruke dem i disse herlige lappene. 

vegansk gresskargryte

Gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 800 g gresskar
  • 100 g spinat
  • thaibasilikum hvis du får tak i kan erstattes av vanlig basilikum
  • 1 dl peanøtter
  • 2 dl ris
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss thailandsk grønn currypaste
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 ss peanøttsmør
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl kokoskrem/kokosfløte
  • 2 ss soyasaus
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Skrell gresskar, fjern kjernene og skjær fruktkjøttet i terninger. Vask og grovhakk spinat. Grovhakk også basilikum og peanøtter.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Sett en gryte på medium til høy temperatur og ha i olje. Tilsett gresskar, og la det steke i noen minutter på hver side, slik at det begynner å få stekeskorpe.
  • Rør inn currypaste og brunt sukker, og la det surre i et minutt. Rør sammen peanøttsmør i vannet, og hell i, hell også kokoskremen og soyasausen. La det hele koke opp, og deretter småkoke til gresskarterningene er helt møre. Rør inn spinat og mesteparten av basilikumen de siste minuttene, og smak til med salt og pepper.
  • Server gryten på ris, topp med resten av basilikumen og peanøttene.
Keyword curry, gresskar

Flere oppskrifter

  • Ukemeny med masse gresskar

    Ukemeny med masse gresskar

    Det er den skumle tiden på året igjen. Tiden da oppegående, voksne folk plutselig synes det er helt topp å kaste store mengder mat.

  • Gresskartaco

    Gresskartaco

    Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.



3 thoughts on “Gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry”

  • Elsker denne oppskriften:) lett og rask å lage, smaker fantastisk, metter utrolig godt og trenger bare kjöpe greesskar for har jo resten av ingrediensene hjemme. Like godt hver gang:)

  • Denne er bare aldeles nydelig!! Knallgod og så utrolig enkel å lage! Deilig kremet, sunn og proppfull av smak. En absolutt favoritt i heimen! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating