Vegansk pumpkin spice latte
Høstfavoritt med smak av gresskar, kanel, allehånde, muskat og ingefær.
For meg er det lite som sier høst mer enn å sitte inne mens regnet trommer på taket, ha på litt fin musikk og kose meg med noe varmt å drikke. Pumpkin spice latte er en av mine gamle favoritter fra da jeg pleide å tilbringe høstferien i London. Det er rett og slett en latte som smaker gresskar, og gresskarkrydder. Forleggeren min sa at det var litt som noen hadde tatt et stort kakestykke, hatt det i en blender, og laget en kaffe av det.
I min variant bruker jeg hjemmelaget gresskarpuré og hjemmelaget krydderblanding. Krydderblandingen tar det to sekunder å røre sammen, mens gresskarpuréen krever litt mer tid. Har du ikke begynt å lage det selv ennå, vil jeg anbefale det på det sterkeste. Den passer utmerket i en hel haug med oppskrifter, og gjør at du kan strekke gresskarsmaken lenger enn de få månedene den er i sesong. Blir det litt for voldsomt, så kan du få kjøpt det i godt assorterte dagligvarebutikker, spesielt de med godt utvalg av amerikanske varer.
Pumpkin spice latte
Ingredients
- 4 ss gresskarpuré
- 2 ss lønnesirup brunt sukker
- 2 ts gresskarkrydderblanding
- 3 dl plantemelk jeg foretrekker soyamelk eller havremelk
- 2 espressoshots
- eventuelt litt piska plantekrem
Instructions
- Har du en egen melkesteamer, kan du varme melken i denne, og helle den på i slutten av oppskriften. Her gjør vi det på den gammeldagse måten.
- Rør sammen gresskarpuré, lønnesirup og krydderblanding i en gryte, og varm det opp til det begynner å frese. Hell på plantemelk, og varm det forsiktig opp til litt under kokepunktet. Visp godt slik at du får litt skum.
- Ha espresso i to kopper, hell melken over. Topp eventuelt med litt piska plantekrem, og et ekstra dryss av krydderblandingen.
- Nyt med en gang.
Andre oppskrifter
-
Ice Ice Coffee
Her finner du mine beste tips til å bli superbarista på sommeren, pluss oppskrifter på veganske varianter av favoritter som bl.a. islatte, ismocca og frappe.
-
Iskaffe
I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette…
-
Kaffeisbiter
Kjempelure for å redusere matsvinn, og for å ha iskaffen lett tilgjengelig.