Gresskarkrydder

Herlig krydderblanding som nesten smaker jul – og gir en perfekt smak til kaker, cupcakes, varme drikker og desserter med gresskar i.
Gresskarkrydder er en herlig liten skatt av en krydderblanding, som passer kjempegodt i mange oppskrifter med både gresskar og eple. Selv om det bare består av fire krydder og er lett å lage “a la minute”, foretrekker jeg å lage klar et lite glass når jeg brygger høstens første pumpkin spiced latte. Det blir alltid brukt opp, og når jeg skal begynne å rote fram allehånde fra bakerst i krydderskapet, så blir det ofte noe som velter, noe som søler og noen som banner.
Navnet på kryddermiksen kommer av at det er disse krydderne som vanligvis brukes i den amerikanske klassikeren pumpkin pie, og etter min mening passer den perfekt med den søte gresskarsmaken.

Gresskarkrydder
Ingredients
- 6 ss kanel
- 3 ss malt ingefær
- 3 ts malt allehånde
- 3 ts muskat
Instructions
- Rør sammen alle ingrediensene. Oppbevar i lukket glass eller boks inne i et mørkt skap.
Flere oppskrifter
-
Quinoa med ovnsbakt gresskar og friske urter
På sommeren er jeg skikkelig glad i salater – inkludert dem der vi kanskje drar salatbegrepet litt lenger enn vanlig – som kan spises varme, lune og kalde. Retter du kan spise som de er, retter du kan lage opp i forveien og ta med…
-
Ukemeny med masse gresskar
Det er den skumle tiden på året igjen. Tiden da oppegående, voksne folk plutselig synes det er helt topp å kaste store mengder mat.
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.