Gresskarkrydder
Herlig krydderblanding som nesten smaker jul – og gir en perfekt smak til kaker, cupcakes, varme drikker og desserter med gresskar i.
Gresskarkrydder er en herlig liten skatt av en krydderblanding, som passer kjempegodt i mange oppskrifter med både gresskar og eple. Selv om det bare består av fire krydder og er lett å lage “a la minute”, foretrekker jeg å lage klar et lite glass når jeg brygger høstens første pumpkin spiced latte. Det blir alltid brukt opp, og når jeg skal begynne å rote fram allehånde fra bakerst i krydderskapet, så blir det ofte noe som velter, noe som søler og noen som banner.
Navnet på kryddermiksen kommer av at det er disse krydderne som vanligvis brukes i den amerikanske klassikeren pumpkin pie, og etter min mening passer den perfekt med den søte gresskarsmaken.
Gresskarkrydder
Ingredients
- 6 ss kanel
- 3 ss malt ingefær
- 3 ts malt allehånde
- 3 ts muskat
Instructions
- Rør sammen alle ingrediensene. Oppbevar i lukket glass eller boks inne i et mørkt skap.
Flere oppskrifter
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
-
Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.
-
Pasta i gresskarsaus
Her er en rask og knallgod middag med relativt kort ingrediensliste – men masse smak.