Gresskarkrydder

Gresskarkrydder

Herlig krydderblanding som nesten smaker jul – og gir en perfekt smak til kaker, cupcakes, varme drikker og desserter med gresskar i. 

Gresskarkrydder er en herlig liten skatt av en krydderblanding, som passer kjempegodt i mange oppskrifter med både gresskar og eple. Selv om det bare består av fire krydder og er lett å lage “a la minute”, foretrekker jeg å lage klar et lite glass når jeg brygger høstens første pumpkin spiced latte. Det blir alltid brukt opp, og når jeg skal begynne å rote fram allehånde fra bakerst i krydderskapet, så blir det ofte noe som velter, noe som søler og noen som banner.

Navnet på kryddermiksen kommer av at det er disse krydderne som vanligvis brukes i den amerikanske klassikeren pumpkin pie, og etter min mening passer den perfekt med den søte gresskarsmaken.

 

Gresskarkrydder

Prep Time 4 minutes
Total Time 4 minutes
Course krydderblanding
Cuisine amerikansk
Servings 1 lite glass

Ingredients
  

  • 6 ss kanel
  • 3 ss malt ingefær
  • 3 ts malt allehånde
  • 3 ts muskat

Instructions
 

  • Rør sammen alle ingrediensene. Oppbevar i lukket glass eller boks inne i et mørkt skap.
Keyword gresskarkrydder

Flere oppskrifter

  • Gresskartaco

    Gresskartaco

    Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.

  • Pasta i gresskarsaus

    Pasta i gresskarsaus

    Her er en rask og knallgod middag med relativt kort ingrediensliste – men masse smak.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating