Rista gresskarkjerner

Glad i å lage mat med gresskar? Husk at kjernene ikke trenger å kastes – de kan brukes videre i matlaging.
Disse er knallgode på toppen av pasta og risotto, supper, i salater eller som snacks, rett og slett. Her har jeg kun på olje og salt, men det går fint an å eksperimentere med ulike krydder og urter, eventuelt chili, hvitløk og ingefær.



Rista gresskarkjerner
Ingen grunn til å kaste kjernene fra gresskaret – med litt vask, rens og tilberedning blir de til skikkelig god snacks eller "knas" til å toppe ulike middagsretter med.
Ingredients
- gresskarkjerner
- olje
- salt
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
- Vask gresskarkjernene godt, og fjern så mye du klarer av fruktkjøtt og "tråder".
- Tørk av gresskarkjernene.
- Fordel kjernene utover stekebrettet. Ha på litt olje og salt, og vend godt sammen.
- Sett i ovn og stek i ca. 10 minutter, til kjernene er gylne. Det er kort vei mellom gyllen og brent her, så følg godt med.
- Jeg pleier å oppbevare de rista gresskarkjernene i en skål eller lukka glass på kjøkkenbenken. Litt fordi de holder seg godt der – og litt for å minne meg selv på å bruke dem opp.
Flere oppskrifter
-
Gresskarpuré
Nydelig puré som du kan bruke i bakst, sauser, supper og ikke minst i pumpkin spiced latte.
-
Sylta gresskar
Norsk gresskar er ikke i sesong så veldig lenge på høsten, så da synes jeg det er viktig å hamstre litt, og å konservere, slik at jeg har de gode gresskarsmakene tilgjengelige hele vinteren.

