Rista gresskarkjerner

Rista gresskarkjerner

Glad i å lage mat med gresskar? Husk at kjernene ikke trenger å kastes – de kan brukes videre i matlaging.

Disse er knallgode på toppen av pasta og risotto, supper, i salater eller som snacks, rett og slett. Her har jeg kun på olje og salt, men det går fint an å eksperimentere med ulike krydder og urter, eventuelt chili, hvitløk og ingefær.

Rista gresskarkjerner

Ingen grunn til å kaste kjernene fra gresskaret – med litt vask, rens og tilberedning blir de til skikkelig god snacks eller "knas" til å toppe ulike middagsretter med.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Course preservering

Ingredients
  

  • gresskarkjerner
  • olje
  • salt

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Vask gresskarkjernene godt, og fjern så mye du klarer av fruktkjøtt og "tråder".
  • Tørk av gresskarkjernene.
  • Fordel kjernene utover stekebrettet. Ha på litt olje og salt, og vend godt sammen.
  • Sett i ovn og stek i ca. 10 minutter, til kjernene er gylne. Det er kort vei mellom gyllen og brent her, så følg godt med.
  • Jeg pleier å oppbevare de rista gresskarkjernene i en skål eller lukka glass på kjøkkenbenken. Litt fordi de holder seg godt der – og litt for å minne meg selv på å bruke dem opp.
Keyword gresskar, gresskarkjerner

Flere oppskrifter

  • Gresskarpuré

    Gresskarpuré

    Nydelig puré som du kan bruke i bakst, sauser, supper og ikke minst i pumpkin spiced latte. 

    Les mer

  • Sylta gresskar

    Sylta gresskar

    Norsk gresskar er ikke i sesong så veldig lenge på høsten, så da synes jeg det er viktig å hamstre litt, og å konservere, slik at jeg har de gode gresskarsmakene tilgjengelige hele vinteren.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating