Go Back
vegansk gresskargryte

Gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 800 g gresskar
  • 100 g spinat
  • thaibasilikum hvis du får tak i kan erstattes av vanlig basilikum
  • 1 dl peanøtter
  • 2 dl ris
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss thailandsk grønn currypaste
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 ss peanøttsmør
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl kokoskrem/kokosfløte
  • 2 ss soyasaus
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Skrell gresskar, fjern kjernene og skjær fruktkjøttet i terninger. Vask og grovhakk spinat. Grovhakk også basilikum og peanøtter.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Sett en gryte på medium til høy temperatur og ha i olje. Tilsett gresskar, og la det steke i noen minutter på hver side, slik at det begynner å få stekeskorpe.
  • Rør inn currypaste og brunt sukker, og la det surre i et minutt. Rør sammen peanøttsmør i vannet, og hell i, hell også kokoskremen og soyasausen. La det hele koke opp, og deretter småkoke til gresskarterningene er helt møre. Rør inn spinat og mesteparten av basilikumen de siste minuttene, og smak til med salt og pepper.
  • Server gryten på ris, topp med resten av basilikumen og peanøttene.
Keyword curry, gresskar