thaibasilikum hvis du får tak ikan erstattes av vanlig basilikum
1dlpeanøtter
2dlris
1ss olje til steking
2ss thailandsk grønn currypaste
1tsbrunt sukker
2ss peanøttsmør
2,5dlvann
2,5dlkokoskrem/kokosfløte
2ss soyasaus
salt
pepper
Instructions
Skrell gresskar, fjern kjernene og skjær fruktkjøttet i terninger. Vask og grovhakk spinat. Grovhakk også basilikum og peanøtter.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Sett en gryte på medium til høy temperatur og ha i olje. Tilsett gresskar, og la det steke i noen minutter på hver side, slik at det begynner å få stekeskorpe.
Rør inn currypaste og brunt sukker, og la det surre i et minutt. Rør sammen peanøttsmør i vannet, og hell i, hell også kokoskremen og soyasausen. La det hele koke opp, og deretter småkoke til gresskarterningene er helt møre. Rør inn spinat og mesteparten av basilikumen de siste minuttene, og smak til med salt og pepper.
Server gryten på ris, topp med resten av basilikumen og peanøttene.