Restelapper

Restelapper

Har du rester av currygryte med mye grønnsaker i? Da kan du lage disse herlige middagslappene. 

Denne oppskriften stammer fra en dag jeg hadde laget en for stor porsjon gresskarcurry. Etter noen døgn i kjøleskapet fristet det ikke så mye å varme den opp igjen i gryte, da all væsken var absorbert av gresskarbitene. Derfor prøvde jeg noe annet: hadde alt sammen i foodprocessor, tilsatt litt soyamelk, litt hvetemel og litt bakepulver, lagte en jevn, tykk røre og stekte det som lapper.

Resultatet ble knallgodt – og med noen sauser på toppen ble det en vel så god middag som curryen originalt var.

Siden dette er restebasert blir oppskriften veldig unøyaktig, men jeg håper at du likevel vil gi den en sjanse.

Restelapper

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course hovedrett
Servings 8 lapper

Ingredients
  

  • 8 dl curryrester* (ca-mengde)
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl hvetemel (ca-mengde)
  • 2 dl soyamelk (ca-mengde)
  • olje til steking
  • vegansk yoghurt naturell
  • mangochutney
  • koriander

Instructions
 

  • Ha curryrester, bakepulver, mel og melk i en foodprocessor og kjør det kjapt til du får en tykk røre. Blir den for deigete må du ha i litt mer væske.
  • Varm opp olje til medium til høy temperatur i en stekepanne. Start med å steke en liten lapp. Sjekk om den trenger litt salt og/eller krydder, og om den holder fasongen. Går den i oppløsning kan du ha i litt mer hvetemel, og eventuelt kikertmel eller maisstivelse.
  • Stek lapper av all røren. Servér dem varme med yoghurt, mangochutney og koriander – eller andre toppinger som du liker godt.

Notes

*denne oppskriften passer for curryrester med mye grønnsaker, der grønnsakene har absorbert mye av væsken i retten. Har du i mye belgvekster eller andre ting må du nok ha helt andre blandingsforhold.
Keyword lapper, restemat, rester

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating